Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jamie Carragher

Legenda Liverpoola: Messijev dolazak ne bi City učinio nepobjedivim

Manchester City – FC Barcelona
2016.11.01 Manchester Pilka nozna Liga Mistrzow sezon 2016/2017 Manchester City - FC Barcelona N/z Lionel Messi Foto Sebastian Frej / PressFocus 2016.11.01 Manchester Football Champions League season 2016/2017 Manchester City - FC Barcelona Lionel Messi Credit: Sebastian Frej / PressFocus

Pep Guardiola je vodio Messija u Barceloni i nekoliko je puta javno govorio kako bi Argentinca htio imati u Cityju

Lionel Messi je u utorak predao zahtjev za odlaskom iz Barcelone i time šokirao nogometni svijet. Odmah su se pojavile špekulacije o njegovoj novoj destinaciji, a čini se kako je trenutno u pole positionu Manchester City.

Pep Guardiola je vodio Messija u Barceloni i nekoliko je puta javno govorio kako bi Argentinca htio imati u Cityju, a čini se kako je i Messi otvoren za tu opciju. Takav razvoj situacije logičnim se čini i Liverpoolovoj legendi te analitičaru Sky Sportsa Jamieju Carragheru.

“Volio bih vidjeti Messija u Premiershipu. Jedino mjesto na koje on može otići je Manchester City zbog historije koju ima s menadžerom i finansijske moći koju posjeduje klub”, mišljenja je Carra koji ne smatra kako bi se takav City prošetao do naslova prvaka u Engleskoj.

“Njegov dolazak bi učinio Manchester City jačim, ali ga ne bi učinio nepobjedivim. Barcelona nije osvojila Ligu prvaka godinama”, iskren je bio Carragher.