SHOWbuzz

u 42. godini života

Umro Chadwick Boseman, zvijezda filma “Crni panter”

29/08/2020

Boseman, koji je imao 43 godine, nije javno komentarisao tešku bolest, koja mu je prvo utvrđena 2016. godine, i nastavio je raditi na velikim holivudskim filmovima

Chadwick Boseman, zvijezda revolucionarnog filma “Crni panter” (Black Panther), preminuo je od raka debelog crijeva, potvrdio je njegov publicista.

Boseman, koji je imao 43 godine, nije javno komentarisao tešku bolest, koja mu je prvo utvrđena 2016. godine, i nastavio je raditi na velikim holivudskim filmovima.

“Najveća čast u njegovoj karijeri bilo je to što je u Crnom panteru oživio lik kralja T'Challa”, navodi se u saopštenju objavljenom na Bosemanovim nalozima na društvenim mrežama i dodaje da je “umro u svojoj kući, uz suprugu i porodicu”.

Bosemanje postao prvi crni superheroj koji je dobio svoj zasebni film u serijalu “Marvel”, 2018. u “Crnom panteru”.

Film, koji se dešava u izmišljenom afričkom kraljevstvu Wakanda, sjajno je prihvaćen i od kritičara i od publike.

Postao je prvi film o strip junaku nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji film, a zaradio je više od milijarde dolara širom svijeta.

Prethodno, Boseman je tumačio afroameričke ikone – legendarnog bejzbol igrača Jackieja Robinsona u filmu “42” i soul zvijezde Jamesa Browna u “Get on Up”.

Nedavno se pojavio u filmu reditelja Spikea Leeja “Da 5 Bloods”, a trenalo je da glumi i u nastavku “Crnog pantera”, koji je planiran da se pojavi u kinima 2022.

“Istinski borac, Chadwick  je istrajao sve” i snimao filmove “za vrijeme i između nebrojenih operacija i hemoterapije”, navodi se u saopštenju porodice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.