Fudbal

Hope Solo

Legendarna nogometašica uhapšena zbog zlostavljanja djece

02/04/2022
Foto: Instagram

Kako navode američki mediji, Solo se navodno opirala prilikom hapšenja, iako je prethodno pronađena u alkoholiziranom stanju

Bivša golmanka nogometne  selekcije Sjedinjenih Američkih Država Hope Solo (40) privedena je u Sjevernoj Karolini zbog sumnji da je zlostavljala djecu.

Kako navode američki mediji, Solo se navodno opirala prilikom hapšenja, iako je prethodno pronađena u alkoholiziranom stanju.

Kako je objavila policija iz Winston Salema, Solo je privedena u četvrtak na parkingu, dok je bila u autu s dvoje djece.

Prema nalogu za hapšenje, Solo je više od sat vremena sjedila onesviještena za upravljačem, s upaljenim motorom vozila i dvoje djece na stražnjem sjedištu.

Policajac je osjetio je miris alkohola, a Solo je odbila testiranje na terenu, pa joj je umjesto toga naknadno izvađena krv koja je potvrdila prisutnost alkohola u organizmu. Solo je s američkom reprezentacijom dvaput osvojila olimpijsko zlato, a 2015. je bila i svjetska prvakinja.

Rick Nichols, advokat nogometašice, izjavio je da ona želi da se odbrani od optužbi za koje se tereti.

“Hope ne može da govori o slučaju, ali želi da svi znaju da su djeca njen život i da je odmah puštena na slobodu. Trenutno je s porodicom kod svoje kuće i nastoji da se odbrani svih optužbi”, kazao je advokat.

Solo će se 28. juna pojaviti u sudnici.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.