Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni Fadil Vokrri sahranjen uz državne počasti (FOTO)

fadil_vokrri_sahrana_12

Legenda kosovskog sporta, predsjednik Fudbalskog saveza Kosova Fadil Vokrri sahranjen je danas uz visoke državne počasti na gradskom groblju u Prištini, javlja Anadolu Agency (AA).

Sahrana Fadila Vokrrija, kao i odavanje počasti i komemorativna sjednica u Skupštini Kosova, organizovani su pod patronatom premijera Kosova Ramusha Haradinaja.

Pored porodice i velikog broja sportista, sportskih radnika, prijatelja i građana, sahrani Fadila Vokrrija prisustvali su i najviši zvaničnici Kosova, predsjednik Skupštine Kadri Veseli, premijer Ramush Haradinaj, prvi zamjenik premijera Kosova Behxhet Pacolli i drugi ministri Vlade Kosova, poslanici Skupštine, predstavnici političkih partija, te predsjednici opština Priština i Podujevo, Shpend Ahmeti i Agim Velija.

Posljednju počast Fadilu Vokrriju odali su svojim prisustvom i predstavnici FIFA-e i UEFA-e, Zvonimir Boban i Zoran Laković, predstavnici Fudbalskog saveza Albanije, kao i Branko Ružić bivši potpredsjednik Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda za koji je Vokrri igrao osamdesetih godina kada je bio jedan od najboljih fudbalera tadašnje Jugoslavije.

Pred početak ukopa groblje su nadlijetala dvojica paraglajdera, koji su nosili sliku Fadila Vokrrija i natpis “Počivaj u miru legendo”.

Odlukom predsjednika Kosova Hashima Thacija u znak državnog i građanskog poštovanja danas su državne zastave spuštene na pola koplja na svim državnim objektima Kosova, kako unutar tako i izvan zemlje.


Fadil Vokrri je juče ujutro iznenada u 57 godini života premenuo od srčanog udara tokom vježbi u jednom fitnes klubu u Prištini. Vokrri je imao bogatu i uspješnu fudbalsku karijeru u zemlji i inostranstvu periodu od 1980. do 1995. godine, a od 2008. godine pa do smrti bio je na čelu Fudbalskog saveza Kosova. Fadil Vokrri nosi velike zasluge za učlanjenje Kosova u UEFA-u i FIFA-u.