Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija će kazniti sve vozače koji su danas blokirali ceste?! (VIDEO)

BiH

policajac sarajevo

Jedan od učesnika akcije jednosatne blokade saobraćajnica koja se zbog poskupljenja goriva danas u 17 sati odvijala u skoro svim gradovima Bosne i Hercegovine, snimio je zanimljiv detalj tokom blokade na raskrisnici na Marindvoru u Sarajevu.

Snimak koji je obljavljen na Facebook grupi “Crna hronika” pokazuje policijskog službenika koji kamerom snima vozače koji su blokirali saobraćaj.

– Pogledajte šta je policija radila na protestima. Pod prijetnjom da će kazne svima poslati za narušavanje reda i mira – naveo je administrator koji je objavio snimku na pomenutoj Facebook stranici.

Podsjećamo, na najavu protesta do sada je reagovao samo predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji je poručio da će od policije tražiti da sklanja automobile s ulice.

Vozači uzvraćaju udarac: Blokade širom BiH zbog cijena goriva (FOTO / VIDEO)

Vozači u nekoliko gradova u Srbiji i danas, treći dan zaredom, protestuju zbog povećanja cijene goriva.
U Beogradu je bio blokiran trg Slavija, kao i svi putevi iz Šapca ka glavnom gradu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu.

Svi autobusi iz Šapca koji bi trebalo da krenu ka Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu stoje na šabačkoj autobuskoj stanici i tek od 20 sati će moći nastaviti dalje.

Na Slaviji su bili zaustavljeni trolejbusi i tramvaji, dok je u ostalim dijelovima grada prohodno i bez veće gužve.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštilo je da je u mjestu Salaš Noćajski kod Sremske Mitrovice na raskrsnici obustavljen saobraćaj zbog protesta vozača.

U petak je održan protest u cijeloj Srbiji zbog poskupljenja goriva, kada je Beograd na sat vremena u popodnevnom špicu potpuno stao.

Vozači su i jučer od 17 do 19 sati blokirali više puteva u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Nišu, Kragujevcu i Batočini, a protest je organizovan putem društvenih mreža.