Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

OSCE pozdravio usvajanje antikorupcijskih zakona u Brčko Distriktu BiH

10/06/2018

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini pozdravila je jednoglasno usvajanje novog Zakona o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije, kao i novog Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju, koji je usvojila Skupština Brčko Distrikta BiH na sjednici 6. juna.

Iz OSCE-a ističu da će oba zakona osigurati jači i adekvatniji pravni okvir za borbu protiv korupcije, koja predstavlja pretnju dugoročnoj stabilnosti BiH i koja nažalost prožima sve nivoe društva.

– Uspostavljanje nove Kancelarije za sprečavanje korupcije i koordinacije aktivnosti u borbi protiv korupcije imat će ključnu ulogu u tim naporima, posebno u vezi s ocjenjivanjem, iz antikorupcijske perspektive, budućih zakona Brčko Distrikta BiH. Istovremeno, Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju će osigurati da građani koji ustaju protiv korupcije budu zaštićeni od moguće odmazde i da se čuju njihovi glasovi – saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.