Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rekorder u premier ligi

Legendarni Gareth Barry u 39. godini završio igračku karijeru

gettyimages-525696452-1024×1024
Gareth Barry of Manchester City is consoled by team-mate Edin Dzeko as he leaves the field after being sent-off (Photo by AMA/Corbis via Getty Images)

Barry je igrao za Aston Villu, Manchester City, Everton i WBA, te upisao rekordna 653 nastupa u Premier ligi

Gareth Barry, igrač mnogih engleskih klubova, odlučio je da okonča karijeru u 39. godini, javljaju britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Barry, koji je upisao rekordna 653 nastupa u Premier ligi, posljednju utakmicu odigrao je u martu ove godine, kada je sa West Bromwich Albionom poražen u FA kupu od Newcastle Uniteda rezultatom 2:3. To je bila jedna od šest utakmica koje je odigrao za WBA prošle sezone.

Time je Barry došao do brojke od 833 odigrane utakmice u seniorskoj konkurenciji tokom karijere koja je trajala 23 godine. Postigao je 67 golova.

Barry je prvih 12 godina karijere proveo s Aston Villi prije prelaska u Manchester City 2009. godine za tada velikih 12 miliona funti (oko 13,5 miliona eura). Sa građanima je osvojio FA kup 2011. i Premier ligu godinu dana kasnije. Od 2013. godine nosio je dres Evertona u kojem je proveo četiri sezone, da bi njegov posljednji klub bio West Bromwich Albion.

U dresu reprezentacije Engleske sjajni vezni fudbaler upisao je 53 nastupa i postigao tri gola.