Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni napadač Juventusa objavio kraj karijere

marcelo-zalayeta-juventus-barcelona-champions-league_1i2jpqr9olzaw1097s4samfrr3

Nekadašnji veliki džoker Juventusa, a sada fudaler urugvajskog Penarola, Marcelo Zalayeta (36), odlučio je da kaže zbogom profesionalnom fudbalu i nakon pune dvije decenije okači kopačke o klin.

Bio je jedan od omiljenih “džokera” navijača Stare dame, za koju je na ukupno 101 nastupu postigao 16 golova, a mnogi od njih bili su i najvažniji za slavni torinski klub u to vrijeme.

Zalayeta se može pohvaliti sa tri osvojene šampionske titule, ali i golovima protiv najvećih španskih klubova Reala i Barcelone u Ligi prvaka.

Barcu je u sezoni 2002/2003. eliminisao u četvrtfinalu pogotkom u 114. minutu na Nou Campunakon centaršuta Birindelija, dok je u sezoni 2004/2005. bio odgovoran za eliminaciju Kraljevskog kluba u osmini finala golom u 116. minutu.

Njegov pogodak odlučio je i finale Kupa Italije u aprilu 2002. godine protiv Parme, a 2007. godine odigrao je značajnu ulogu u povratku Juventusa u Seriju A. Tokom boravka u torinskom velikanu dobio je nadimak El Panteron ili Veliki panter.

Karijeru je započeo u Danubiju, potom igrao u Penarolu, odakle je 1997. godine stigao u Juventus i tu ostao nevjerovatnih 10 godina, računajući i pozajmice u Empoli, Sevillu i Perugiu.

“Prestaću da igram u prvoj polovini sljedeće godine. Shvatio sam da ne mogu da pružim ono što sam nekada mogao. Ne osjećam da sam prepreka u klubu, ali to je moja lična odluka koju sam donio prije nekoliko mjeseci. Bilo bi lijepo da karijeru završim kao šampion, ali bez obzira na rezultat, donio sam odluku. Ovo nema veze sa mojim ugovorom ili povredama. Skoro nikada se nisam povrijeđivao, ali mislim da je vrijeme. Igraću svoj posljednji Copa Libertadores”, rekao je Urugvajac.

Zalayeta je iz Juventusa otišao u Napoli, koji je njegovu kupovinu tada polovinu njegovog ugovora platio 1.400.000 eura.

Posljednji klub u Evropi bio mu je Kaiseri, za koji je u sezoni 2010/2011. postigao sedam golova, a 2011. godine odlučio se na povratak u Penarol, gdje je u poslednje četiri godine osvojio jednu šampionsku titulu.