Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni Ronaldo kupio španskog prvoligaša

ronaldo

Real Valladolid predstavio je najveće pojačanje u historiji, 41-godišnjeg većinskog dioničara Ronalda.

“Zamislite da vam je neko rekao dok sam bio igrač da ću kupiti klub.” nasmijao se legendarni Brazilac na predstavljanju u klubu koji se ljetos poslije četiri godine vratio u Primeru, nakon što je prethodnu sezonu završio kao peti u Segundi i zatim doigravanjem izborio elitu.

Ronaldo je na početku nove karijere izjavio: “Ovaj klub ima preko 20 tisuća pretplatnika, što je sjajno za klub čiji stadion ima 26 tisuća mjesta. Osim toga, na svim nivoima u njemu rade vrhunski profesionalci i nećemo se zaustaviti na tome, nego ćemo ga nastaviti jačati. Bit ćemo što je moguće veći i bolji.” porčio je i naveo kratkoročne i srednjoročne ciljeve:

“Želimo se konsolidovati i postati stabilan prvoligaš, onaj sa čijeg stadiona niko ne može lako odnijeti bodove. Novi menadžment koji dolazi definišu četiri pojma: kompetitivnost, transparentnost, revolucionarnost i društvene mreže. Imamo najbolje uslove za rad koji će nam omogućiti dostizanje naših ciljeva. Ali na kojima se nećemo zaustaviti jer želimo rasti koliko god nam dopuštaju naše nade. Pozivam navijače, koji su nedjeljiv dio ovog kluba, da sudjeluju u ovom novom projektu, da nam daju ideje, mišljenja i kritike. U fudbalu sam prošao sve i svašta, ali jedno je sigurno i svugdje isto; fudbal je strast, a te strasti nema bez navijača.”

Carlos Suarez, koji će i dalje biti predsjednik kluba, izjavio je: “Ronaldov dolazak stavlja Real Valladolid na mapu i omogućava mu ostvarenje velikog skoka. Ronaldo, želim ti dobrodošlicu u tvoju kuću!”

Valladolid je najveći dio 90-godišnje povijesti proveo putujući između prve i druge lige. Nakon prva tri kola nove povratničke sezone u Primeri ima dva boda.