liga prvaka

Legendarni stoper u 30 sekundi zašto PSG ne može do titule u Ligi prvaka

New Project – 2021-11-26T122843.181

Pogledajte na šta je Ferdinand mislio, i procijenite sami je li PSG kandidat za trofej najjačeg klupskog takmičenja na svijetu

PSG je u petom kolu grupne faze Lige prvaka izgubio 2:1 od Manchester Cityja, a legendarni stoper Manchester United Rio Ferdinand kritikovao je najveće zvijezde pariške ekipe.

Ferdinand smatra da PSG ne igra kao tim, a da su najveći krivci za to Lionel Messi, Neymar i Kylian Mbappe koji ne pomažu ostatku ekipe u odbrambenim zadacima. Izdvojio je jednu situaciju gdje zvjezdani trojac gleda sa sredine terena napad Cityja i pušta suigrače da se sami brane.

“Nikad u životu nisam igrao utakmicu gdje sam vidio i dopustio ovo. Najbolje ekipe ne dopuštaju da se ovo događa. Ne može se osporiti veličina i talent koje ove trojice, ali za osvajanje velikih trofeja ovo ne možete dopuštati. Bez obzira na to jeste li igrač ili trener. Morate zahtijevati više od ljudi”, izjavio je Ferdinand.

Pogledajte na šta je Ferdinand mislio, i procijenite sami je li PSG kandidat za trofej najjačeg klupskog takmičenja na svijetu…