Legendarni trofej UEFA Champions League u Bosni i Hercegovini

turneja-trofeja-1

UniCredit će u narednih sedam sedmica/tjedana povesti trofej UEFA Champions League na osmu po redu turneju kroz Europu. U periodu od 13. septembra/rujna do 30. oktobra/listopada, trofej će posjetiti 16 gradova u 5 zemalja, počevši sa Rumunijom, nakon koje će posjetiti Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku.

Legendarni trofej boravit će u Bosni i Hercegovini od 06. do 15. oktobra/listopada, gdje će biti izložen u Sarajevu, Tuzli, Derventi i Bihaću.

Nogometni/fudbalski fanovi će tokom turneje imati priliku da se fotografiraju sa trofejem i osobno upoznaju slavne nogometaše/fudbalere.

Turneja trofeja će početi u Jašiju u Rumuniji sa konferencijom za medije 13. septembra/rujna.

Nakon toga, crveni kamion Turneje trofeja će se zaustaviti u još 15 gradova i otvoriti svoja vrata javnosti, koja će imati priliku pogledati besplatnu izložbu. U središtu izložbe će biti legendarni trofej najprestižnijeg klupskog nogometnog/fudbalskog takmičenja.

turneja-trofeja-2

Kamion, koji je specijalno napravljen za Turneju trofeja UEFA Champions League, pretvorit će se u izložbeni prostor veličine 200 kvadratnih metara. Trofej će biti izložen na otvorenom balkonu, gdje će biti odlično vidljiv slučajnim prolaznicima, a istovremeno će pružiti izvrsne mogućnosti za fotografisanje.

Nogometni/fudbalski fanovi moći će se fotografirati sa trofejem, igrati interaktivne igrice i vidjeti uzbudljivu izložbu suvenira sa potpisom nekih od najvećih legendi koji su igrali u UEFA Champions League.

U glavnim gradovima, fanovi će imati priliku da se upoznaju i fotografiraju sa ambasadorima UEFA Champions League – bivšim nogometnim/fudbalskim legendama.

Dodatno, novost ovogodišnje turneje je zaustavljanje na odabranim poslovnim lokacijama, shopping centrima i drugim neobičnim lokacijama što će omogućiti veću dostupnost fanovima.

Od 2009. do 2015. godine, više od 600.000 ljudi iz 16 zemalja doživjelo je Turneju trofeja UEFA Champions League. Turneja je postala važan godišnji događaj za Grupu UniCredit.

Za detaljan raspored Turneje trofeja i više informacija o službenom sponzorstvu, posjetite www.ucltrophytour.com i pratite nas na društvenim mrežama: Facebook Unicredit champions, Twitter @Unicredit_PR, Instragram @Unicredit_PR and Googleplus +Unicreditgroup.

O UniCreditu u Bosni i Hercegovini

UniCredit Grupa u Bosni i Hercegovini, zauzima prvo mjesto u svim najznačajnijim bankarskim kategorijama na lokalnom tržištu sa 24% tržišnog učešća u ukupnoj aktivi i depozitima, tržišnim udjelom u ukupnim kreditima od 23%, tržišnim udjelom od 27% u ukupnom kapitalu, te najvećom neto dobiti na tržištu uz učešće od 29%. (podaci sa 31.03.2016.)