Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Engleski Premiership

Leicester ima pet miliona razloga da ne pomogne Liverpoolu večeras

mahrez

Naime, ako City postane prvak, Leicesteru mora uplatiti dodatnih pet miliona funti na ime bonusa za osvajanje naslova

Leicester City trenutno je najbitniji klub engleskog Premiershipa. Večeras gostuje kod Manchester Cityja, i ako izvuče barem bod, jako bi približio Liverpool historijskoj tituli prvaka, prvoj nakon trideset godina čekanja.

Priča dobija dodatnu draž kada znamo da Leicester vodi Brendan Rodgers, bivši trener Liverpoola, koji je prije pet sezona gotovo osvojio naslov s Redsima, ali ga je titule stajalo slavno Gerrardovo proklizavanje.

Međutim, večerašnja utakmica ima jednu dodatnu stavku koja se svakako neće svidjeti navijačima Redsa. Manchester City je ovo ljeto platio Riyada Mahreza 60 miliona funti uz određene bonuse. Jedan od njih se odnosi i na večerašnju utakmicu, odnosno prvenstvo.

Naime, ako City postane prvak, Leicesteru mora uplatiti dodatnih pet miliona funti na ime bonusa za osvajanje naslova.

Drugim riječima, Rodgers će večeras, ako pobijedi suparnika ili izvuče bod, svom klubu najvjerovatnije iz džepa direktno izbiti pet miliona funti. Jasno je da to neće uticati na pristup Rodgersove momčadi, ali Leicester nema naročitog rezultatskog motiva u ovom susretu, te Liverpoolove nade vise o tankoj niti.


Ako mislite da će Leicester ipak rizikovati i pomrsiti račune Građanima, MOZZART nudi fantastičnu KVOTU 4.50 na remi ili pobjedu gosta!

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtuUPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!