Leicesteru otvoren put ka tituli: Posrnuli i Tottenham i Arsenal

arsenal

West Ham je u londonskom derbiju s 1:0 srušio Tottenham i približio se pozicijama koje vode u Ligi prvaka. A, usput, spriječio Spurse da se eventualnom pobjedom bodovno poravnaju na čelu tabele sa liderom Leicesterom.

Gol odluke zabio je Michail Antonio u 7. minutu utakmice.

Bila je ovo definitivno večer u kojoj su uživali navijači Leicestera, iako njihov time nije igrao. Osim Tottenhama posrnuo je i drgi njihov pratilac na tabeli, Arsenal. Tim Arsenea Wengera ubilježio je drugi vezani poraz, nakon Manchester Uniteda, večeras i protiv Swanseaja na Emiratesu i tako ostao prikovan za treću poziciju sa šest bodova manje od lidera.


All Goals HD -Arsenal 1-2 Swansea – 02-03-2016 HD by photography-hd

Liverpool je pregazio Manchester Cityja s 3:0 na domaćem terenu, što je Građanima bio treći vezani poraz. Osim West Hama, profitirao je i Manchester United koji se pobjedom nad Watfordom bodovno izjednačio sa gradskim rivalom Cityjem koji zauzima četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligi prvaka iduće sezone.


All Goals HD – Liverpool 3-0 Manchester City… by korea1china2japan3

Stoke City bio je bolji od Newcastlea s 1:0. Svrake su u posljednjih pet susreta četiri puta poraženi i trenutno su jednom nogom u nižem rangu takmičenja.


All Goals HD | Stoke City 1 0 Newcastle Premier… by HdGoal

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo