Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Borussije se primakla Bayernu, slavili Ibišević, Kolašinac, Bičakčić

02 03 2016 xmwx Fussball 1 Bundesliga FC Bayern München FSV Mainz 05 emspor v l Jubel Jhon Co

Odigrano je 24. kolo njemačke Bundeslige, a najveće iznenađenje priredio je Mainz koji je na Allianz areni savladao Bayerna s 2:1. Kiks Bavaraca iskoristila je Borussija iz Dortmunda i pobjedom nad Darmstadtom (2:0) stigla na pet bodova zaostatka iza lidera i aktuelnog prvaka.


Bayern Munich 1-2 Mainz by cristian_lupu

Hertha je slavila 12. pobjedu ove sezone. Nakon Kolna, pao je i Frankfurt (2:0), te je tim iz Berlina zadržao treću poziciju koja vodi direktno u Ligu prvaka iduće sezone. Vedad Ibišević igrao je svih 90 minuta, no nije se upisao u strijelce.


Hertha Berlin VS. Eintracht Frankfurt (2 – 0… by football-co

Hoffenheim je stigao do super važne pobjede protiv Augsburga (2:1). Ermin Bičakčić ušao je u igru na startu drugog dijela utakmice, pri rezultatu 1:1, a gol odluke vrijedan tri boda postigao je Uth u 81. minutu utakmice.


Hoffenheim VS. Augsburg ( 2 – 1 ) – All Goals… by football-co

Sead Kolašinac igrao nešto više od pet minuta u pobjedi Schalkea nad HSV-om. Emir Spahić igrao je u dresu tima iz Hamburga svih 90 minuta.


Schalke 04 VS. Hamburger SV ( 3-2 ) – All Goals… by football-co

Bayer iz Leverkusena ubilježio je treći poraz u nizu. Ovaj put na Bay areni deklasirao ih je Werder s 4:1. Toni Šunjić nije igrao u debaklu Stuttgarta na gostovanju kod u Gladbahu. Završilo je 4:0 za domaće.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo