Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Leipzig odgodio Bayernovu proslavu titule (VIDEO)

leipzig

Možda će Bayern novu titulu prvaka Njemačke potvrditi već iduće sedmice, a možda se taj neizbječan čin odgodi za još sedam dana. Bilo kako bilo, već dugo nema dileme u Bundesligi ko će biti prvak, ali su nogometaši RB Leipziga pokazali kako se nedodirljivima čestita novi trofej.

Nisu se, kao mnogi u prvenstvu, suprotstavili bavarskom gigantu unaprijed položenog oružja, pa čak se nisu vodili ni onom poznatom trenerskom uzrečicom “nemamo što izgubiti.”

Shvatili su u Leipzigu da i u ovakvim situacijama mogu rasti kao klub, izašli su na teren i porazili Bayern s 2:1.

Tim iz istočne Njemačke ozbiljnog aduta ima u Gvinejcu Nabyju Keiti. Tamnoputi veznjak doslovce je “pojeo” Bayernove igrače na drugoj strani, postigao gol i okrunio tako sjajnu sezonu još jednom vanserijskom partijom. Možda i pokazao da je prerastao igranje u Leipzigu.

Zato će od idućeg ljeta zaigrati u najjačoj ligi na svijetu, u dresu Liverpoola.

Odlučio se Jupp Heynckes na klupi ostaviti Roberta Lewandowskog, a šansu je ukazao Sandru Wagneru. Na prvi pogled to je izgledalo kao pun pogodak. James Rodriguez je proigrao iskusnog napadača koji je glavom pogodio mrežu protivnika.

Umjesto raspleta dogodio se zaplet. Sve što odlično radi cijele godine demonstrirao je Keita i večeras. Prvo je lijepo dovukao loptu u šesnaesterac Bayerna, a potom i iz drugog pokušaja svladao Ulriecha.

Bio je to period bolje igre Leipziga. Ne čudi onda što je Timo Werner pobjegao odbrani Bayerna u 56. minuti i vrlo lako do stanja ekstaze doveo domaće navijače.

Digao je s klupe Heynckes potom i glavne adute. Ušli su u igru Ribery i Lewandowski, Bavarci su stiskali sa svih strana, ali nisu uspjeli. Gulacsi je odlično branio i Bayernu osigurao treći prvenstveni poraz.