Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sudije pogurale Barcelonu protiv Athletica (VIDEO)

messi

Barcelona je na Nou Campu upisala novu rutinsku pobjedu savladavši Athletic Bilbao rezultatom 2:0.

Katalonci su ovim trijumfom pobjegli na 11 bodova prednosti na vrhu tabele te produžili niz neporaženosti na 15 utakmica u nizu u svim takmičenjima te čak 36 u nacionalnom prvenstvu.

Junak blaugrane ponovno je bio Messi koji je zabio svoj prvi ovosezonski gol izvan kaznenog prostora, a promašajima su se iskazali Brazilci – Coutinho je dva puta tresao prečku, a njegov sunarodnjak Paulinho pogodio je stativu!

Gosti iz Baskije su pak, nakon ispadanja iz Evropske lige od Marseillea, doživjeli novi poraz na izrazito teškom gostovanju.

Već u četvrtoj minuti je iz slobodnog udarca zaprijetio Messi, ali Arrizabalaga ostavlja gostujuću mrežu netaknutom.

Ipak, golman Athletica je bio nemoćan četiri minute kasnije kada Alba preciznom povratnom loptom pronalazi Paca Alcácera koji nije imao težak zadatak pospremiti loptu u mrežu. Bek Barcelone ovom je asistencijom došao do brojke od osam asistencija ove sezone – najviše od svih odbrambenih igrača u La ligi.

Ipak, mrlju na vodeći gol Barcelone ostavlja situacija prije Albinog dodavanja u kojoj Messi loptom u prostor izbacuje Španca na bok, ali čini se kako se Alba nalazio u zaleđu.

U prvih 15 minuta susreta Barca je mogla voditi s više pogodaka razlike – Messi nije realizirao dvije dobre situacije, a u 14. minuti Coutinho pogađa i prečku!

Nakon pola sata igre sve je bilo riješeno. Argentinski čarobnjak Lionel Messi uzeo je stvari u svoje ruke te je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora matirao golmana gostiju.

U 35. minuti opet nesreća za skupocjeno pojačanje katalonskog kluba. Coutinho je ponovno pogodio gredu, a devet minuta kasnije i Paulinho trese okvir gola – ovaj puta nesretna je bila stativa!

U drugom dijelu domaći je sastav mirno kontrolisao susret nedopustivši gostima da ozbiljnije zaprijete.