Lendrić: Željeznićar će izboriti Evropu

ivan lendric

Fudbaleri Željezničara obavili su prozivku i prvi trening u sklopu priprema za proljetni dio sezone 2015/16. Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Šefu struke Željezničara Edisu Mulaliću odazvali su se svi igrači osim Samira Bekrića, koji će se ekipi priključiti sutra, a tim s ”Grbavice” u ovom prijelaznom roku želio je pojačati konkurenciju i efikasnost u napadu, koji u prvom dijelu sezone nije bio na zadovoljavajućem nivou.

Najzvučnije pojačanje Željezničara u napadu je hrvatski internacionalac Ivan Lendrić, igrač koji je nastupao za mlade hrvatske selekcije, a koji je potpisao jednoipogodišnji ugovor.

– Pratio sam bh. ligu i iznenadio se kada sam vidio da je ”Željo” na šestoj poziciji. Ne vjerujem da su za neefikasnost krivi samo napadači, koje je uvijek najlakše okriviti za neuspjeh. Pojačali smo se, a pridružit će nam se još nekoliko igrača. Mislim da ćemo gledati drugačiju igru Željzničara, koji će se vratiti u vrh ligaške tabele i boriti se za titulu u Kupu – izjavio je Lendrić uoči današnjeg treninga.

Lendrić vjeruje da je Premijer liga BiH danas kvalitetnija u odnosu na prije nekoliko godina, te naglašava da je izabrao Željezničar jer je najbolji klub u BiH.

– Opredijelio sam se za Željezničar jer je najbolji klub u BiH. Imao sam pad u karijeri, ali vjerujem da se u plavom dresu mogu vratiti u željenu formu, a da zauzvrat mogu pomoći klubu da se vrati gdje mu je mjesto – dodao je napadač.

Golman Željezničara Marijan Antolović još uvijek razmatra ostanak u taboru plavih. Iako se krajem jesenjeg dijala sezone govorilo o njegovom odlasku, Antolović se danas pojavio na treningu tima.

– Tek je počeo prijelazni rok, tako da još uvijek postoji mogućnost da napustim Željezničar. Znat ću sve u narednih dvadesetak dana. Što se tiče Željezničara, svi znamo šta nam je raditi. Moramo izboriti Evropu, a nastojat ćemo ostvariti taj cilj kroz Kup i prvenstvo – rekao je Antolović.

Antolović vjeruje da novi igrači imaju kvalitet, te da će se brzo uklopiti u sistem igre ”plavih” i doprinjeti u osvarivanju ovogodišnjih ciljeva.