Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Leotar povratak u elitni rang obilježio trijumfom u Bijeljini

New Project – 2021-07-17T084656.046

Trener Trebinjaca Branislav Krunić kaže da je njegova ekipa na ovaj način jedino mogla doći do pobjede

Trebinjski Leotar je u prvoj utakmici nove sezone m:tel Premijer lige savladao Radnik i to na gostovanju u Bijeljini. Ekipa koju s klupe predvodi Branislav Krunić ostvarila je minimalnu pobjedu (1:0).

Na početku utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a onda je u 11. minuti viđen dobar pokušaj Zečevića. Samo minutu poslije Pantelić je uputio centaršut i pogodio prečku. Nikić je pokušao iz veće udaljenosti u 20. minuti, no odbranio je Perišić uz malo problema.

Dobru šansu Radnik je imao u 25. minuti. Pantelić je poslao loptu pored gola iz dobre situacije. Desetak minuta poslije Gogić je loše zahvatio loptu glavom. Do kraja prvog dijela viđen je loš udarac Pantelića iz slobodnjaka.

U drugom dijelu prvi je prijetio Leotar, a Zečević je pokušao iz velike udaljenosti u 51. minuti, no Aljkanović nije imao problema. Đurić je poslao loptu pored gola u 59. minuti, a odmah nakon toga Pantelić je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Sekulović je doveo Leotar u prednost u 68. minuti. Aljkanović mu je odbranio jedan udarac, ali lopta se odbila ponovo do Sekulovića koji ju je poslao u mrežu za 0:1 na semaforu. Šubert se iznenada našao u dobroj prilici u 77. minuti, međutim poslao je loptu pored gola.

Radnik je u nastavku imao apsolutnu kontrolu i nizao je prilike. Veliku šansu domaći su imali preko Šarića koji je u 81. minuti šutirao ravno u golmana Trebinjaca. Minutu poslije viđen je još jedan veliki promašaj kada je Hasukić sa pet metara poslao loptu preko gola.

Bijeljinci su nastavili napadati, a iz dobre pozicije Pantelić je poslao loptu pored gola u 83. minuti. Radnik je napadao do kraja, ali nije ugrozio gol gostiju i rezultat je ostao nepromijenjen.

Trener Trebinjaca Branislav Krunić kaže da je njegova ekipa na ovaj način jedino mogla doći do pobjede.

“Rekao sam prije utakmice da možemo samo kompaktnom odbranom i čvrstom igrom, uz kontranapade, doći do dobrog rezultata. Iskoristili smo svoju priliku. Imao je i Radnik svoje prilike, ali nije ih iskoristio. Možda smo imali više sreće od protivnika. Nadam se da smo je zaslužili”, rekao je Krunić, dodavši:

“Mi nemamo zvijezde, samo disciplinovanom i dobrom igrom možemo do bodova. Čestitam svojim igračima. Nama je i neriješeno bio pozitivan rezultat. Sigurno da će nam mnogo značiti ova pobjeda. Imali smo malo vremena da se pripremimo za početak prvenstva”.