Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope: Fener napravio veliki korak ka osmini finala

fener lokomotiv

U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Fenerbahče je u Istanbulu pobijedio moskovski Lokomotiv 2-0, a oba gola postigao je Brazilac Souza, prenosi Hina.

Brazilski veznjak koji je u Fener stigao iz Sao Paula, doveo je domaći sastav u vodstvo u 18. minuti udarcem glavom nakon ubačaja Gokhana Gonula. Na 2-0 povisio je u 72. minuti nakon slične akcije. Ovoga puta asistirao je Caner Erkin, a Souza je iz blizine udarcem nogom po drugi put svladao sunarodnjaka na vratima ruskog sastava Guilhermea. Do kraja utakmice Fenerbahče je imao još nekoliko lijepih prilika, no više nije bilo promjene rezultata.

Lokomotivu je to bila prva službena utakmice ove godine jer drugi dio ruskog prvenstva starta petog ožujka. Uzvratni susret je 25. veljače u Moskvi.

Utakmica u Istanbulu izazvala je veliku pažnju javnosti zbog visokih tenzija koje posljednjih tjedana vladaju između Turske i Rusije. Politički odnosi između ove dvije zemlje narušeni su kada je tursko ratno zrakoplovstvo u studenom srušilo ruski vojni avion pokraj tursko-sirijske granice. U znak odmazde Rusija je Turskoj uvela ekonomske sankcije. Procjene stručnjaka govore da bi ruske restriktivne mjere turskoj privredi mogle nanijeti štetu u visini od čak 12 milijardi dolara.