Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope: Inter nokautiran, Schalke i peti put slavio

fener
Detalj sa susreta Fenera i Zorye (2:0) FOTO Anadolija

Završeno je 16 utakmica 5. kola grupen faze Lige Evrope. Najveće iznenađenje priredio je Hapoel Beer Sheva koji je na svom terenu nadoknadio 0:2 protiv Intera i na kraju nokautirao italijanskog predstavnika iz daljeg takmičenja.

Inter je vodio nakon prvih 45 minuta s 2:0, golovima Icardija (13.) i Brozovića (25.), da bi u nastavku utakmice sve prokockao i izgubio s 2:3.

Maranhao je najavio preokret golom u 58. minutu, da bi potom Nwakaeme (71. iz penala) i Shara (93.) potpuno okrenuli rezultat i svom timu osigurali pobjedu.

Udrugoj utakmici Grupe K Sparta Prag je pobjedom protiv Southamptona (1:0) potvrdila prvu poziciju.

U posljednjem kolu Southampton i Beer Sheva će u direktnom duelu odlučiti drugog putnika u nokaut fazu. Izraelcima za prolaz dalje odgovara i remi s golovima, s obzirom da je u prvom meču u Izraelu bilo 0:0. Obje ekipe imaju po sedam bodova, dok je Inter posljednji s tek tri osvojena boda.

Sead Kolašinac s klupe je odgledao petu pobjedu svog Schalkea ove sezone u Ligi Evrope.

Schalke je do pobjede protiv Nice stigao golovima Konoplyanke (14.) i Aogoa (80. iz penala. U istoj grupi, remijem u Krasnodaru (1:1) Salzburg se oprostio od nastavka takmičenja, a ruski tim prošao dalje.

Ibrahim Šehić tri puta je kapitulirao na gostovanju kod Libereca. Domaći su slavili s 3:0 i stigli do prilike da u posljednjem kolu osiguraju prolaz u narednu rundu takmičenja.

Fiorentina je poražena kod kuće protiv PAOK, ali je ipak siguran putnik u narednu rundu takmičenja. Samo čudo tim iz Firence (trenutno 10 bodova) može izbaciti. To će se desiti samo u slučaju ako Fiorentina izgubi barem četiri gola razlike u posljednjem kolu od Qarabaga, te da PAOK dobije Libereca. Podsjećamo, u prvom susretu u Firenci bilo je 5:1 za Italijane.

Šehićev klub i PAOK u posljednju rundu ulaze bodovno izjednačeni (7), a u slučaju da ostvare identičan rezultat u posljednjem kolu, dalje bi išao Qarabag.

U toku je još osam susreta, a Edin Džeko je već u 11. minutu načeo mrežu Plzena…

tekme