Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Aničić strijelac u remiju Astane i Benfice

aničić

Ekipa Benfike gubila je 2:0 na gostovanju Astani u petom kolu Lige prvaka, ali je na kraju ipak uspjela da stigne do boda – 2:2 (2:1).

‘Orlovi’ iz Lisabona su se osvojenim bodom ostali lideri grupe i dodatno se približili plasmanu u nokaut fazu, što će se dogoditi ukoliko, u tradicionalnom terminu od 20.45, Atletico u Madridu savlada Galatasaray.

S druge strane, domaćin je u premijernom nastupu u elitnom takmičenju uspio da ostane neporažen na domaćem terenu, ali je sa samo tri boda ostao na posljednjoj poziciji bez šansi da se domogne naredne faze.

Ipak, postoji mogućnost da u posljednjem kolu napravi iznenađenje u Istanbulu, naravno ako Galata bude poražena na Vicente Calderonu, i nada se trećem mjestu i plasmanu u Ligu Evrope.

Početak duela na Astana Areni obilježila je otvorena igra na obje strane, da bi domaćin stigao do vodstva već iz prve ozbiljnije prilike. Junior Kabananga je u 19. minutu idealno centrirao na drugu stativu, vidjevši usamljenog Patrika Twumasija – koji lako trese mrežu.

Pokušala je Benfica da odgovori, istakao se čuvar mreže Nenad Erić, da bi Astana to iskoristila da duplira vodstvo u 31. minutu. Nakon centaršuta iz prekida lopta je dugo letjela, a bosanskohercegovački internacionalac Marin Aničić je samo zakaćio na drugoj stativi i smjestio je u mrežu.

Međutim, nisu domaći izdržali do odlaska na odmor, pošto je Raul Jimenes u 40. minutu centaršut Jonasa zakucao u bliže rašlje. Pritisak Benfice bio je znatno jači u nastavku, Astana se dobro branila u dvadesetak minuta, ali je onda ponovo koban bio Jimenes.

http://dai.ly/x3ficz7

Ovoga puta u ulozi asistenta našao se Almeida, probio je po desnom boku i poslao nisku loptu, a bivši igrač Atletica je ‘na osjećaj’ poslao od dalju stativu u mrežu za konačnih 2:2.