Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Arsenal torpedovao Bugare, Bešiktaš šokirao Napulj

arsenal_ludo

Odigrano je preostalih osam utakmica 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Naubjedljiviji je bio londonski Arsenal koji je na Emiratesu dočekao bugarski Ludogorets i ispratio ga kući sa šest golova u mreži.

Mrežu gostiju na čeo je sjajnim lobom Sanchez u 12. minutu, a onda su redom pogađali Walcott (42.), Oxlade-Chamberlain (46.), te Ozil (56., 83., 87. minutu).

U istoj grupi PSG je s 3:0 bio bolji od Basela. Strijelci su bli Di Maria (40.), Lucas (62.) i Cavani (93.).

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Iznenađenje večeri kreirao je Bešiktaš koji je u Napulju s 3:2 pobijedio Napolija. Bešiktaš je poveo golom Correia u 12. minutu. Domaći su uspjeli izjednačiti u 30. kada je pogodio Mertens, no Turci su uzvratili već u 38. i poveli s 2:1 golom Aboubakara.

Insigne je u 50. promašio penal dosuđen za Napoli. Ipak, u 69. minutu činilo se da domaći imaju snage za povratak. Pogodio je Gabbiadini iz još jednog dosuđeng penala i poravnao na 2:2. Takav rezultat stajao je na semaforu do 86. minute kada je Aboubakar svojim drugim golom donio trijumf Bešiktašu.

Benfica je slavila u gostima kod Dinama iz Kijeva s 2:0. Strijelci su bili Slavio u 9. minutu iz penala i Cervi u 55. minutu.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Barca, Bayern i Atletico slavili su nove pobjede.

Bavarci su 4:1 ispratili PSV sa Allianz arene. Muller (13.), Kimmich (21.), Lewandowski (59.) i Robben (84.) bili su strijelci za Bayern, a Narsingh (41.) za PSV. Atletico je s 1:0 slavio na gostovanju kod Rostova. Strijelac gola odluke bio je Carrasco u 62. minutu.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Het-trikom Lionela Messija (17., 61., 69. minuta) i pogotokom Neymara u 89. minutu Barca je demolirala Manchester City na svom Camp Nou stadionu. Od 53. minuta Građani su igrali bez isključenog Brava.

Borussia (M) osvojila je tri boda u Glazgovu na gostovanju kod Celtica pobjedom od 2:0.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo