Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Het – trik Ronalda, Manchester City izbacio PSG-a

ronaldo wolfsburg

Madridski Real i Manchester City prvi su polufinalisti Lige prvaka. Real je svom Santiago Bernabeu uspio nadoknaditi 0:2 iz prvog susreta i s tri gola Cristiana Ronalda u revanšu proći dalje.

Madridskom Realu bilo je dovoljno samo 17 minuta da anulira “ogromnu” prednost Wolfsburga iz prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

Portugalac je pogodio na Bernabeu u 16. i 17. minutu. Kod prvog gola Ronaldu je asistirao Carvajal, a kod drugog Kroos. Ronaldo je pogodio još jednom u 77. minutu, za konačnih 3:0.

S tri pogotka protiv Wolfsburga Ronaldo je postao jedini igrač u istoriji Lige prvaka koji je u dvije različite sezone zabio više od 15 golova. Podsjećamo, u sezoni 2013/14 Ronaldo je 17 puta pogađao protivničke mreže. Ujedno, tih 17 golova je i rekord u jednoj sezoni kada je Liga prvaka u pitanju.


All Goals Goal HD – Real Madrid 3-0 Wolfsburg… by alex-percec

Manchester City na Etihadu je stigao do pobjede protiv PSG, a gol odluke zabio je Belgijanac Kevin de Bruyne u 77. minutu utakmice.

U 29. minutu dosuđen je penal za Manchester City, no Aguero nije uspio pogoditi sa bijele tačke. Upravo je Aguero i iznudio kazneni udarac, ali je promašio cijeli gol.

Ipak, City je uspio doći do vodstva u 76. minutu kada je pogodio de Bruyne. Prvi susret u Parizu završio je bez pobjednika, 2:2.


Manchester City vs PSG 1-0 All Goals… by sports-live1

U srijedu su na programu preostala dva uzvratna susreta, Benfica – Bayern (0:1) i Atletico Madrid – Barcelona (1:2).