Sjajna završnica u pojedinim grupama

Liga prvaka: Liverpool i PSG prošli u osminu finala, Napoli ispao

thumb_77539_default_news_size_5

Inter će igrati Evropsku ligu

Večeras smo saznali osam ekipa koje su izborile plasman u osminu finala Lige prvaka. To su: Borusija Dortmund, Atletico Madrid, Barcelona, Tottenham, PSG, Liverpool, Porto i Schalke.

Najzanimljivije je bilo u grupi C. PSG je u Beogradu pobijedio Crvenu zvezdu rezultatom 4:1.

Pariski klub od prve minute krenuo je agresivno i napadački. To im se isplatilo već u 9. minuti. Lopta je stigla do Mbappéa, on je bez ikakvih problema pretrčao Stojkovića i namjestio Cavaniju koji je bez mnogo problema zatresao mrežu beogradskog kluba.  U 15. minuti  Mbappe je dodavanjem izbacio loše postavljenu odbranu Zvezde. Na desnoj strani usamljen je ostao Cavani, ali se loše snašao i izgubio loptu. U nastavku Mbappe nije uspio da se snađe u petercu.

U 24. minuti Marco Verratti je odigrao lijep dupli pas sa Mbappeom, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u golmana Zvezde Borjana. I u nastavku su se redale šanse pred golom domaćina. U 40. minuti Neymar se zaleteo na Stojkovića, sklonio loptu unutra, a onda poslije dva lažnjaka u kaznenom prostoru na teren bacio golmana Zvezde Borjana i loptu posmremio u mrežu domaćina za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

U drugo poluvrijeme Zvezda je ušla dosta bolje. Igrala se 56. minuta kada je nakon centaršuta sa boka Tijago Silva nije lijepo izbio loptu glavom, nego ju je prebacio, ona je došla do Gobeljića, a Zvezdin bek je uhvatio volej i poslao loptu u bliži ugao gola Bufona za 2:1. Međutim, Zvezda nije mogla napraviti nešto više. U 74. minuti Marquinhos je pogodio za 3:1. Konačnih 4:1 u 91. minuti postavio je Mbappe, koji je tako ovjerio plasman PSG u narednu fazu takmičenja.

U drugoj utakmici ove grupe Liverpool je savladao Napoli minimalnim rezultatom 1:0. Junak “Redsa” bio je Mohamed Salah koji je u 34. minuti nakon asistencije Milnera, došao skoro do gol-aut crte i onda preciznim udarcem zabio Ospini kroz noge za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

U grupi A Borusija Dortmund je u gostima pobijedila Monako rezultatom 2:0. Dvostruki strijelac za njemački tim bio je Raphaël Guerreiro u 15. i 88. minuti.

U drugoj utakmici ove grupe Club Brugge i Atletiko Madrid su odigrali meč bez golova.

Plasman u drugi krug iz grupe A osigurali su Borusija Dortmund i Atletiko Madrid, a u Evropsku ligu s trećeg mjesta će Club Brugge. Monako je se oprostio od takmičenja u Evropi.

U grupi B Barcelona i Totenhem su remizirali 1:1. Katalonski klub poveo je u 7. minuti kada je Dembele uzeo loptu na centru i fenomenalnom solo akcijom razbio Totenhemovu odbranu za 1:0. Plasman u osminu finala “Pijetlovima” je donio Lucas golom u 85. minuti meča.

U drugom meču ove grupe Inter i PSV su također podijelili bodove odigravši 1:1. Gosti iz Holandije poveli su golom Hirvinga Lozana iz 13. minute, da bi u Mauro Icardi golom u 73. minuti donio Italijanima neriješen rezultat.

U grupi B Barcelona je s prvog mjesta osigurala narednu fazu takmičenja, dok joj se pridružio Tottenham. Inter će igrati Evropsku ligu, dok je PSV završio kao posljednjeplasirani.