Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Sevilla savladala Dinamo, Juve s igračem manje do pobjede u Lyonu

dinamo-sevilla

U grupama ”E”, ”F”, ”G” i ”H” večeras je odigrano treće kolo fudbalske Lige evropskih prvaka, a među najzanimljivijim duelima bio je duel Dinama i Seville u Zagrebu, te Juventusovo gostovanje u Lyonu.

Španska Sevilla večeras je kao gost slavila minimalnu pobjedu na zagrebačkom stadionu “Maksimir“, nanijevši treći poraz zagrebačkom Dinamu u grupi “H“.

Gol odluke u 37. minuti meča postigao je Samir Nasri, a i zagrebački “Modri“ su imali svoje šanse, no andalužanska ekipa je večeras ipak bila bolji takmac.

U drugom meču grupe “H“ Lyon je dočekao tim Juventusa, a i u ovom meču je gostujući tim slavio minimalnu pobjedu. Gol za italijanski tim postigao je Juan Cuadrado u 76. minuti meča. Juventusov golman Gianluigi Buffon bio je ponajbolji igrač meča jer je odbranio jedanaesterac i u nekoliko navrata bravuroznim intervencijama spasio svoju mrežu, a zapažen na terenu bio je i Juventusov veznjak Miralem Pjanić koji je fudbalsku slavu stekao upravo u Lyonu.

Juventus i Sevilla imaju po sedam bodova iz tri meča, Lyon je treći s tri boda, a Dinamo još čeka prve bodove.

U grupi ”G” Clube Brugge je na domaćem terenu poražen rezultatom 2:1 od portugalskog Porta. Gostujući tim slavio je pobjedu pogotkom u samoj završnici meča. U istoj grupi engleski šampion Leicester City slavio je na domaćem terenu minimalnu pobjedu nad danskim Kobenhavanom.

Leicester ima maksimalnih devet bodova nakon tri meča. Kobenhavn i Porto imaju po četiri, a posljednji Brugge je bez bodova.

U grupi ”F” Real je u Madridu s 5:1 deklasirao poljski tim Legije. U istoj grupi večeras je u pravoj fudbalskoj poslastici u Lisabonu Borussia Dortmund slavila važnu gostujuću pobjedu nad Sportingom. Izuzetno uzbudljiva utakmica završena je rezultatom 2:1 u korist Borussie.

Borussia i Real imaju po sedam, Sporting tri boda, a Legija još čeka prve bodove.

U grupi “E“ večeras su viđena dva remija. CSKA Moskva i Monaco su u Moskvi odigrali neriješenih 1:1, dok su Bayer Leverkusen i Tottenham odigrali meč bez golova.

Upravo se ova grupa čini najzanimljivijom s obzirom da prvoplasirani Monaco ima pet, a posljednjeplasirani CSKA dva boda. Tottenham ima četiri, a Bayer tri boda.