Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lige petice: Atletico na vrhu Primere, Milan se budi

griezman

Pobjedom od 2:0 protiv Getafea madridski Atletico preuzeo je vrh španske Primere barem na jedan dan.

Oba gola za Atletico postigao je Francuz Antoine Griezmann, prvi u 5., a drugi u 90. minuti utakmice. Atletico ima isto bodova kao Barcelona (12), bolju gol-razliku i utakmicu više. Real, Villarreal i Celta imaju dva boda manje i priliku da u srijedu preskoče Atletico.

Espanyol je bio bolji od Valencije (1:0), dok je Real Sociedad porazio Granadu u gostima (3:0).

U prvom meču 5. kola italijanske Serije A Milan je u Udinama slavio treću pobjedu ove sezone, savladavši domaćina s 3:2.

Gosti su već nakon 10 minuta vodili 2:0, a strijelci su bili Mario Balotelli i Giacomo Bonaventura. Do kraja poluvremena Milan je zabio i treći gol, precizan je bio Cristian Zapata.

Udinese je uspio smanjiti na 2:3 golovima Emmanuela Agyemang-Badua i Daniela Zapate. Milan se pobjedom probio na četvrtu poziciju s 9 bodova (Inter na čelu ima 12 bodova).

PSG u osigurao lidersku poziciju i nakon sedmog kola u francuskom Le Championatu (17 bodova). Odigrane su u utorak dvije utakmice, a Parižani su bili sigurni protiv Guingampa. Pastore (18.), Di Maria (76.) i Ibrahimović bili su strijelci u pobjedi od 3:0. Angers i Reims odigrali su bez golova.

Parižane na tabeli prate Rennes i St. Etienne sa po 13 bodova i utakmicom manje.

Bayern je u “one man show” utakmici pobjedom 5:1 protiv Wolfsburga stigao do šeste pobjede ove sezone. Pet golova postigao je Robert Lewandowski. Oba gola zabio je Vedad Ibišević u pobjedi njegove Herthe (2:0) protiv Kolna.

HSV je slavio u gostima kod Ingostadta 1:0, dok je Darmstadt na svom travnjaku bio bolji od Werdera s 2:1. Novopečeni bh. reprezentativac Mario Vrančić presjedio je na klupi Darmstadta.