Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mercedes je predstavio dvije posebne E-klase

MercedesEClassCoupe-Cabriolet-Special

Mercedes E-klasa Coupe i kabriolet dobili su dvije nove specijalne verzije – Sport i V8 edition uz koju dolaze i tehnološke nadogradnje za sve modele iz serije

Novi Sport Edition za E-klasu Coupe i kabriolet donosi karakterističan i dinamički izgled zahvaljujući većim usisnicima zraka sprijeda, spojlerima i stražnjim branikom s difuzorom i dvostrukim trapezoidnim ispušnim cijevima. Vanjština je lakirana u Brilliant Blue metalik boju koja je izabrana ekskluzivno za ove specijalne verzije.

Agility Control sportski ovjes dolazi kao standardna oprema u kombinaciji s 18” AMG kotačima. Unutrašnjost je presvučena crnom kožom šivanom plavim i sivim koncem na vratima, naslonu za ruku i središnjoj konzoli. Također kao standardna oprema dolaze aluminijski detalji, a detalji lakirani u piano laku ili s tamnijim aluminijem dolaze kao dodatna opcija.

Sport Edition može biti naručen u bilo kojoj kombinaciji motora koji dolaze u E-klasi coupe i kabriolet.
Kao što ste mogli pretpostaviti, V8 Edition je rezerviran samo za E500 Coupe i kabriolet modele. U ovoj opciji dolaze 19” AMG kotači sa specijalnim lakom u Selenite sivoj ili Designo White Bright boji i naravno V8 Edition značkice po karoseriji.

U Mercedesu su se pobrinuli da kada već kupujete poseban automobil da kupite i poseban smartphone: opcije spojivosti u E-klasi coupe i kabriolet su sada nadograđene i dolaze s Appleovim CarPlayom i MirrorLinkom za bolju integraciju s pametnim telefonima.

I na kraju cijena: Ako želite Sports Edition, u Njemačkoj će vas to stajati doplatu od oko 12 hiljada KM na osnovni model, dok je doplata za V8 Edition 21 hiljada KM.