Kraj sage

Lionel Messi objasnio zašto će ostati u Barceloni

messi

Kazao je i kako njegova porodica nije bila za to da napuste Barcelonu

Lionel Messi objavio je da ostaje u Barrceloni u razgovoru za Goal.com.

On je obrazložio da ostaje u klubu u kojem je proveo 20 godina, jer ne želi tužiti svoj klub, iako je nesretan.

U konačnici, do rastanka nije došlo jer je Messi htio otići iz Barcelone besplatno, dok je klub insistirao na odšteti od 700 miliona eura koliko stoji u njegovom ugovoru.

Messi je tvrdio kako je ta klauzula nevažeća jer se trebala aktivirati nakon prošle sezone, no ona je produžena zbog pandemije koronavirusa.

“Bio sam siguran da ću besplatno otići jer je predsjednik oduvijek govorio da ću moći sam odabrati želim li ostati ili ne. Oni se sada pozivaju na to da im nisam to rekao do 10. juna, bez da su uvidjeli da smo se u tom trenutku borili za naslov u prvenstvu zbog pandemije koja je promijenila tok sezone”, rekao je Messi za Goal.com, te dodao:

“I to je razlog zašto ću ostati u ovom klubu. Predsjednik mi je rekao da ne mogu otići ako neko ne uplati 700 miliona eura. Postojao je još jedan način odlaska, a to je bilo preko suda. Nikad ne bih otišao na sud protiv Barcelone jer je to klub kojeg volim i koji mi je dao sve što sada imam. To je klub mog života”.

Kazao je i kako njegova porodica nije bila za to da napuste Barcelonu.

“Kada sam rekao svojoj porodici želju da odem iz Barcelone, dogodila se prava drama. Cijela porodica je počela plakati, niko od njih nije želio napustiti Barcelonu. Mateo je još mlad i ne shvaća tačno ovu situaciju. Thiago je stariji, a i vidio je da pričaju o tome na televiziji pa me pitao. Nisam htio da sazna o ovoj situaciji preko TV-a ili nekog drugog. Pogotovo to što bi morao živjeti u drugom gradu i ići u novu školu. Rekao je da ne želi to i briznuo u plač. Ponavljam, bilo je teško mojoj porodici. Shvaćam ga u potpunosti jer sam ja isto morao proći kao dječak”, istakao je Messi.

“Volim Barcelonu i neću pronaći bolje mjesto za život od ovdje. No, odlučio sam da želim otići. Želio sam krenuti za novim izazovima i ciljevima”