BiH

Predsjednik SDS-a

Šarović: Onaj ko se buni taj vara

04/09/2020

Šarović smatra da je pošteno smanjiti izbornu prevaru na najmanju moguću mjeru, dodajući da će SNDS sigurno tražiti i druge načine, kao što su radili i do sada

Srpska demokratska stranka (SDS) učestvovat će na sjednici NSRS zakazanoj za ponedjeljak, ali ni u kom smislu ne želi učestvovati u zlopotrebi pitanja vitalnog nacionalnog interesa – istakao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Šarović je rekao da se pričom o Memorandumu zloupotrebljava vitalni nacionalni interes, jer se radi o memorandumu o tehničkoj pomoći koja se pruža samo na zahtjev lokalnih vlasti.

On je istakao da je organizacija, koju SNSD sada spominje, prisutna u BiH od 1996. i da je najdužu saradnju imala je upravo sa SNSD-om, saopćeno je iz SDS-a.

– Onaj ko se buni taj vara, onaj ko želi da vara, ne želi nadgledanje izbora. Onaj koji koristi javne resurse za prevare najviše želi da izbjegne da se to spriječi – kazao je predsjednik SDS-a.

Šarović smatra da je pošteno smanjiti izbornu prevaru na najmanju moguću mjeru, dodajući da će SNDS sigurno tražiti i druge načine, kao što su radili i do sada.

– Podatak da je ove godine registrovano 100.000 više glasača za glasanje u odsustvu, što je duplo više registrovanih u odnosu na prošle izbore, budi sumnju na moguće zlupotrebe. Ima ozbiljnih indicija da se masovno rade zloupotrebe i pronevjere, posebno oko registracije u Srbiji – istakao je Šarović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.