"sky sports"

Lista nogometnih zvijezda koje se od januara mogu dovesti bez obeštećenja

Zimski prijelazni rok počinje 1. januara 2021. godine, odnosno u petak, a moguće je da će već od prvog dana početi pregovori nekih od pomenutih igrača s drugim klubom

Argentinac Lionel Messi predvodi impozantnu listu nogometaša koji od januara mogu pregovarati s drugim timovima, odnosno listu igrača kojima narednog ljeta ističe ugovor s klubom i koji kao slobodni igrači mogu potražiti novu sredinu.

Kao što je to od ranije poznato, svaki nogometaš u posljednjih šest mjeseci ugovora ima pravo pregovarati s bilo kojim timom te dogovoriti saradnju s njim, a nakon toga mu se i pridružiti prvi dan prijelaznog roka.

Britanski Sky Sports sastavio je listu nogometaša kojima tokom ljeta 2021. godine ističe ugovor, a svakako da se najviše izdvaja ime Lionela Messija koji je i prethodnog ljeta bio na korak od odlaska iz Barcelone, no na kraju je odustao od te ideje jer je morao podići tužbu protiv kluba.

Uz Messija, u vrhu liste je napadač Manchester Cityja Kun Aguero koji će vrlo vjerovatno napustiti Građane i karijeru nastaviti u Južnoj Americi, što je ranije govorio da bi volio uraditi, a u samom vrhu je i veznjak Arsenala Mesut Özil koji od početka ove sezone uopšte nije u planovima kluba i trenera Topnnika Mikela Artete.

U vrhu je još i Bayernov defanzivac David Alaba, a izdvajaju se još imena poput Memphisa Depayja, Ginija Wijnalduma, Arkadiusza Milika, Angela di Marije, Juliana Draxlera i Sergija Ramosa, mada se očekuje da će kapiten Real Madrida produžiti ugovor.

Od igrača koji su izdvojeni, a kojima ugovor ističe narednog ljeta, ističu se Olivier Giroud, Jesse Lingart, Jonny Evans, Henrikh Mkhitaryan, Hakan Calhanoglu, Jerom Boateng, Shkodran Mustafi, Gianluigi Donnarumma, Eric Garcia i Floran Thauvin.

Zimski prijelazni rok počinje 1. januara 2021. godine, odnosno u petak, a moguće je da će već od prvog dana početi pregovori nekih od pomenutih igrača s drugim klubom.