Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Litex Lovech izbačen iz lige jer je povukao ekipu s terena

litex

Bugarski prvoligaš Litex Lovech je izbačen iz prve lige nakon što su njegovi igrači u znak protesta protiv odluke sudije u subotu napustili teren, prenosi Anadolu Agency (AA).

Litex Lovetech je izbačen iz lige zbog toga što su njegovi fudbaleri u znak protesta napustili teren u subotu u 44. minuti prvenstvene utakmice protiv Levskog iz Sofije.

Predstavnik Fudbalskog saveza Bugarske Yuri Kuchev je izjavio da je ovo jedina moguća odluka koja je mogla biti donesena.

“To je bila jedina moguća odluka”, istakao je Kuchev.

Predsjednik kluba Trifon Popov, koji je naredio igračima da napuste teren, mora platiti kaznu od 15.000 leva, ili 7.500 eura.

Klub također mora platiti kaznu od 20.000 leva, odnosno 10.000 eura.

Litex Lovech, koji je prije sporne utakmice bio četvrti na ljestvici bugarskog prvenstva, ima sedmicu dana za podnešenje žalbe.

U subotu u utakmici 20. kola bugarskog prvenstva, sudija je u 15. minuti isključio napadača Litexa Bjorna Johnsena, jer je nogom udario protivničkog igrača bez lopte.

U 44. minuti utakmice još je jedan igrač Litexa isključen i dosuđen je jedanaesterac za Levski. Popov je tada, prije izvođenja kaznenog udarca, povukao svoje igrače s terena.