Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lindsay Vonn: Stenmark je matematički dostižan

lindsey-vonn

Po završetku treninga spusta održanog u srijedu na stazi u Val d'Isereu, proslavljena američka skijašica Lindsay Vonn izjavila je da postoji matematička mogućnost za rušenje rekorda legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka koji je ostvario 86 pobjeda u utrkama Svjetskoj kupa.

Vonn je u ovoj sezoni ostvarila četiri pobjede i svoj rekord u konkurenciji skijašica podigla na 71 trijumf u utrkama Svjetskog kupa te ju od Stenmarkovog apsolutnog rekorda dijeli 15 pobjeda.

stenmark

“Matematički gledano taj je rekord dostižan. No, lakše je to reći nego napraviti. Trebam nastaviti pobjeđivati pa ćemo vidjeti što će se dogoditi”, izjavila je Vonn nakon što je na treningu spusta u srijedu imala treće vrijeme zaostavši za najbržom, Kanađankom Larisom Yurkiw (1:47.79), za 21 stotinku.

Skijašice će se u Val d'Isereu u petak boriti za bodove u alpskoj kombinaciji, a u subotu je na rasporedu spust. S obzirom na četiri ovosezonske pobjede koje je ostvarila u tri različite discipline (spust, super G i veleslalom) te da je već prije najavila kako karijeru zasigurno neće zaključiti prije Olimpijskih igara 2018. u Pyongchangu, osvajačica četiri Velika kristalna globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu te 15 Malih za pojedine discipline imat će dobru priliku za dostizanje Stenmarkova rekorda.

Naravno, pod uvjetom da 31-godišnji skijašicu iz Vaila zaobiđu teže ozljede, poput one sa Svjetskog prvenstva u Schladmingu 2013. kad je polomila ligamente desnog koljena i pretrpjela napuknuće potkoljenične kosti, zbog čega je propustila kraj sezone 2012/13. te gotovo cijelu 2013/14. sezonu, nakon što je u prosincu 2013. obnovila ozljedu. To ju je stajalo i nastupa na OI u Sočiju.

Vonn je s 400 bodova trenutno vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa nakon devet održanih utrka.