Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golman Hrvatske

Livaković zbog povrede propušta meč sa Slovačkom

Livakovic PXL (1)

Nakon odgovarajuće terapije, liječnička služba procijenit će može li Livaković konkurirati za posljednju utakmicu septembarskog mini-ciklusa

Prvi golman hrvatske reprezentacije Dominik Livaković neće biti u početnom sastavu “vatrenih” večeras na utakmici protiv Slovačke u sklopu europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. koje će biti održano u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Livaković je na utakmici protiv Rusije zaradio istegnuće aduktora, a nakon pregleda magnetskom rezonancijom ustanovljeno je da neće konkurirati za prvu postavu na utakmici sa Slovačkom, saopćeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Livaković ostaje u kadru svjetskih doprvaka te će s reprezentacijom otputovati u Split gdje 7. septembra Hrvatska igra protiv Slovenije.

Nakon odgovarajuće terapije, liječnička služba procijenit će može li Livaković konkurirati za posljednju utakmicu septembarskog mini-ciklusa.

U kadru reprezentacije Hrvatske selektor Zlatko Dalić ima na raspolaganju još dvojicu golmana – Simona Slugu i Ivicu Ivušića.