Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LIVE Real Madrid – Atletico Madrid 3:0

real_atletico_lp

KRAJ! Real Madrid – Atletico Madrid 3:0

86. min… GOOOOOOOOOOOOOOL! Opet Ronaldo.

73. min… GOOOOOOOOOOOOOLLLL Ronaldo je ponovo zabio. Real vodi 2:0! Zabio je Portugalac sa nekih 16 metara, sjajan pogodak, ovaj put sve je čisto. Bio mu je to 20. gol u karijeri postignut Atletico Madridu, a sedmi u posljednje tri utakmice Lige prvaka ove sezone (Bayernu je zabio pet komada u dvije utakmice).

Ronaldo je ovim golom postao jedini igrač u istoriji koji je zabio 20 golova u madridskom derbiju

Ronaldo napunio mrežu Oblaka, Real zakoračio u finale

60. min… Nema promjene rezultata, Real i dalje vodi 1:0. Diego Simeone napravio je već dvije izmjene, ušli su Torres i Gatan, a teren su napustili Gameiro i Niguez.

Počelo je drugo poluvrijeme u Madridu…

Kraj prvog dijela! Zahvaljujući sjajnom golmanu Oblaku, Atletico je i dalje u igri.

Ronaldo je zabio za vodstvo Reala (mnogi tvrde iz ofsajd situacije), sve ostalo Slovenac je uspio zaustaviti. I Navas je imao jednu sjajnu intervenciju na drugoj strani.

U sudačkoj nadoknadi ozlijedi se Carvajal, te je Zidane bio prisiljen mijenjati, ušao je Nacho.

Pogledajte situaciju iz koje je prvo Ramos pokušao uposliti svoje igrače u kaznenom prostoru, a tamo je bio i Ronaldo, tada je sudac mogao signalizirati ofsajd. Samo nekoliko sekundi kasnije Ronaldo je zabio nakon što je Casemiro ponovo ubacio odbijanac u kazneni prostor… Pomoćni sudac procijenio je da Ronaldo nije uticao na igru prilikom prvog ubačaja Ramosa, jer lopta nije uspjela doći do njega.

A, pogledajte i VIDEO…

40. min… Real i dalje vodi 1:0 golom Ronalda u 10. minutu susreta…

30. min… Nakon dobre šanse za Benzemu u 26. minutu, drugu veliku priliku imao je i Atletico. No, Godin je iz vrlo izgledne situacije loptu poslao nebu pod oblake…

20. min… Tim Zinedinea Zidanea izveo je u ovom periodu igre čak šest kornera, a gosti samo jedan.

17. min… Navas je sjajno zaustavio Gameira. Atleticu je to bio prvi udarac po golu protivnika, dok je Real čak osam puta pokušao, od čega šest puta u okvir gola.

10. min… GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ronaldo je strijelac, Real vodi 1:0… Casemiro je ubacio s desne strane, a Ronaldo zabio glavom s pet metara…

Real je silovito krenuo u utakmicu, i to im se isplatilo već nakon 10 minuta igre.

7. min… Bez promjene rezultata. Real je imao veliku priliku u 7. minutu. Carvajal je ušao u kazneni prostor i nakon proigravanja Kroosa pucao, no sjajni Oblak to brani, a potom Benzema odbijenu loptu ne uspjeva poslati u mrežu.

Počela je prva polufinalna utakmica Lige prvaka između Reala i Atletica. Prvi meč dva madridska kluba igra se na Santiago Bernabeu stadionu.

Real Madrid istrčao je u sastavu Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos, Isco, Ronaldo, Benzema

S druge strane za Atletico od prve minute igraju Oblak, Godin, Luis, Savić, Lucas, Koke, Niguez, Gabi, Griezmann, Carrasco, Gamerio.

Vrela atmosfera vladala je Madridom uoči velikog dvoboja Reala i Atletica. Autobus s igračima i stručnim štabom Reala stigao je ispred Santiago Bernabeua, gdje su im hiljade navijača pjesmom poslali podršku uoči gradskog derbija.