Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool ponovo pokazao: Čuda su moguća

“FBL-EUR-C3-LIVERPOOL-DORTMUND”

Sjajnu utakmicu na Anfieldu u četvrtfinalu Evropske lige odigrali su Liverpool i Borussia Dortmund. Nijemci su bodili sa 2:0 i 3:1, a na kraju je Liverpool slavio sa 4:3 u sudijskoj nadoknadi vremena i izborio polufinale.

Prva utakmica ovih klubova završila je bez pobjednika (1:1)

Borussia Dortmund već je na samom startu utakmice stigla do vodstva. Castro je lukavo odigrao Aubameyanga čiji udarac brani Mignolet. No, na odbijancu se pojavio Mkhitaryan i u 5. minuti pogodio za vrijedno vodstvo gostiju. Liverpool se nije niti snašao, a Borussia je u 9. minuti stigla i do drugog pogotka. Firmino je izgubio loptu na sredini terena, a gosti to odmah kaznili. Reus je povukao kroz sredinu, dubinski proigrao Aubameyanga koji izlazi sam na Mignoleta i mirno pogađa.

Liverpool se nije predavao. Početak nastavka odmah je donio dobre vijesti za domaće navijače. U 48. minuti Redsi su smanjili rezultat. Asistirao je Can, a sam na Weidenfellera izašao, pa ga i matirao Divock Origi. Borussia Dortmund se vrlo brzo vratila na “plus dva”. Hummels je idealno proigrao Reusa koji je s lijeve strane izašao sam na Mignoleta i zabio treći pogodak za goste. Liverpool nije posustao, već su igrali Jürgena Kloppa u 66. minuti još jednom smanjili prednost žutih. Ovoga puta precizan je s 20-ak metara bio Coutinho.

https://www.youtube.com/watch?v=w1E2rvzmbXE

Vrlo brzo, već u 78. minuti, Liverpool je stigao do izjednačenja. Coutinho je izveo korner s lijeve strane, obrana Borussije Dortmund jako loše reagirala, a Sakho s pet metara glavom provio Weidenfellera.

A onda je u sudijskoj nadoknadi vremena Dejan Lovren glavom doveo Liverpool do pobjede od 4:3 i plasmana u polufinale Evropske lige.

https://www.youtube.com/watch?v=4x3f8ILnA6w

Sparta Prag je, nakon poraza od 2:1 u Španiji, večeras na stadionu “Letna” u Pragu poražena od Villarreala sa 4:2, čime je španski predstavnik izborio plasman među četiri najbolje ekipe u Evropskoj ligi.

Ekipa Shakhtara je nakon pobjede u prvom meču od 2:1 večeras na “Arena Lviv” savladala Bragu sa visokih 4:0 i plasirala se u polufinale.

Sevilla je nakon pobjede od 2:1 u prvom meču u regularnom toku poražena od Athletico Bilbaa identičnim rezultatom zbog čega su se igrali produžeciu kojima nije bilo golova. Sevilla je bila uspješnija u izvođenju jedanaesteraca i slavila sa 5:4.

Tako su večeras plasman u polufinale Evropske lige izborili Liverpool, Villarreal, Shakhtar i Sevilla.