Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obdukcija pokazala: Pjevačica Jelena Krsmanović ubijena bejzbol palicom

-jelena-marjanovic

Srbijanska policija i dalje traga za ubicom folk pjevačice Jelene Krsmanović, a za to vrijeme mediji u Srbiji bukvalno prave totalni haos svakodnevno objavljujući potpuno suprotne informacije, svako iz svoj “povjerljivih izvora bliskih istrazi”.

Jedni tvrde da je svekar nesretne pjevačice pao na poligrafu, baš kao što su tvrdili da je i Jelenin muž u dva navrata pao na poligrafskom spitivanju. Drugi navode da je tijelo pjevačice bilo samo tri sata u vodi prije nego je pronađena, i da je potpuno nejasno gdje je tijelo bilo prethodnih 17 sati otkada je prijavljen nestanak.

Također, tvrdilo se da je pjevačica usmrćena s 30 udaraca čekićem u glavu, no obdukcija je danas utvrdila da je i to bila dezinformacija.

[yuzo_related]

“Pevačica Jelena Krsmanović (33) ubijena je sa devet udaraca bejzbol palicom ili jačim drvenim štapom, nalaz je obdukcije koji je Blic imao na uvid.

Priča o bejzbol palici ili drvenom štapu unosi opet novu pometnju u slučaj jer se povezuje sa izjavom muža ubijene pevačice Zorana Marjanovića, koji je tvrdio da je tokom prve potrage za Jelenom na nasipu vidio čovjeka sa štapom. Tog misterioznog čovjeka, ukoliko zaista postoji, policija još nije pronašla, a nije nađeno ni oružje kojim je Jelena ubijena.

istraga1

FOTO Blic

Ipak, došlo je i do određenog pomaka u istrazi pošto su poslije višednevne pretrage nasipa u Crvenki forenzičari pronašli nove tragove ubistva pjevačice koji ukazuju na to da je ubijena oko deset metara od mjesta na kojem je pronađeno njeno tijelo.

To što je Jelena ubijena sa devet udaraca u glavu, po mišljenju kriminologa Dobrivoja Radovanovića jasno ukazuje da je riječ o ubistvu iz strasti.

– Iza toga sigurno stoji jaka emocija, poput velike ljubomore ili bijesa. Tolika količina udaraca ukazuje da je napadač vjerovatno Jelenu dobro poznavao – objasnio je Radovanović za Blic.