obavio ljekarske preglede

Liverpool potvrdio dolazak Minamina u januaru

Minamino (1)

Japanski fudbaler jučer je obavio ljekarske preglede, a danas je stigla potvrda da je postignut dogovor i potpisan ugovor na četiri i po godine

Fudbalski klub Liverpool je zvanično potvrdio da će u januarskom prelaznom roku dovesti Takumija Minamina iz RB Salzburga, javlja Anadolu Agency (AA).

Japanski fudbaler jučer je obavio ljekarske preglede, a danas je stigla potvrda da je postignut dogovor i potpisan ugovor na četiri i po godine. Prema navodima medija, otkupna klauzula za Minamina iznosi oko devet miliona eura.

“Moj san je bio da postanem igrač Liverpoola. Igranje u Premier ligi bilo je jedan od mojih ciljeva. Smatram da je ovo najbolja liga na svijetu. Razmišljao sam o tome da, ako moja karijera bude nesmetano napredovala, jednog dana zaigram u Premier ligi. Ali, nikada nisam pomislio da bi mogao igrati u ovakvom timu i zaista sam sretan zbog toga”, rekao je Minamino za internet stranicu Liverpoola.

Minamino je igrao u obje utakmice grupne faze Lige šampiona protiv Liverpoola. Čak je postigao i gol u porazu RB Salzburga od “redsa” rezultatom 3:4 na Anfieldu. Navodno je u tim utakmicama impresionirao Jurgena Kloppa, menadžera Liverpoola.

Odlični 24-godišnji krilni fudbaler karijeru je počeo u Cerezo Osaki, a u RB Salzburg je stigao u zimu 2015. godine. Od tada je za austrijski klub odigrao 192 takmičarske utakmice i postigao 63 gola. U dresu reprezentacije Japana nastupio je 22 puta uz 11 pogodaka.