Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Liverpool prima golove direktno iz kornera, ali ipak pobjeđuje

gol_korner_liverpool_burnley_ss

Jurgen Klopp i njegova ekipa sada mogu mirnije čekati uzvrat osmine finala Lige prvaka koji u srijedu igraju protiv Bayerna u Münchenu

Samo bod dijeli Liverpool od vodećeg Manchester Cityja u vrhu premierligaške tablice nakon 30. kola Premiershipa.

Liverpool se primakao Građanima nakon pobjedom protiv Burnleyja 4:2.

Početak utakmice na Anfieldu donio je mnoštvo problema za domaći sastav i njihove navijače. Ashley Westwood izveo je korner i direktno pogodio suprotne rašlje golmana Redsa. Na snimci se vidjelo da je golman Alisson bio fauliran, no gol je priznat.

Alisson je zbog prigovora čak i dobio žuti karton.

No, Redsi su se brzo pribrali i do kraja poluvremena preokrenuli su rezultat u svoju korist. Prvo je Roberto Firmino zatresao praznu mrežu na asistenciju Salaha, a onda je pogodio i Sadio Mane.

Do 67. minute bilo je neizvjesno, a onda je gostujući golman Tom Heaton ispucao loptu direktno u Salaha. Egipćanin je primirio loptu i krenuo prema golu ali mu je defanzivac Burnleyja u posljednji trenutak izbio loptu. Srećom po domaće, ona se odbila samo do Firmina koji je pogodio drugi put na utakmici.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Burnley se vratio. Borbeni Gudmundsson je smanjio na 3:2, ali je sekunde prije kraja sve dileme oko pobjednika riješio Sadio Mane zaobišavši golmana i poentiravši za konačnih 4:2.

Jurgen Klopp i njegova ekipa sada mogu mirnije čekati uzvrat osmine finala Lige prvaka koji u srijedu igraju protiv Bayerna u Münchenu.