Ostali sportovi

zenica

Armin Aličić i Emina Hadžiahmetović prvaci BiH u stonom tenisu

10/03/2019

Treće mjesto u konkurenciji seniora podijelili su Mirza Dizdarević (Mladost Zenica) i Luka Matković (HT Eronet Mostar)

Zeničanin Armin Aličić, član Vogošće, i Sarajka Emina Hadžiahmetović, članica sarajevskog Spina 2012, ovogodišnji su prvaci Pojedinačnog prvenstva Bosne i Hercegovine u stonom tenisu, koje je jučer i danas odigrano u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Aličić je u finalu s 4:2 u setovima porazio Banjalučanina Luku Mihailovića, koji nastupa za slovački klub Zeder, dok je Hadžiahmetović u konkurenciji seniorki odbranila naslov savladavši u finalu s 4:0 Harisu Mešetović iz ilijaškog kluba “Hašim Spahić”.

Treće mjesto u konkurenciji seniora podijelili su Mirza Dizdarević (Mladost Zenica) i Luka Matković (HT Eronet Mostar), dok su u konkurenciji seniorki treće mjesto podijelile Džana Biogradlija (Spin 2012 Sarajevo) i Belma Bušatlić (Aladža Sarajevo).

U konkurenciji muških dublova prvaci su Luka Matković i Marko Vučjak iz HT Eroneta Mostar, koji su u finalu s 3:2 porazili Luku i Marka Mihailovića (Zeder Slovačka). Treći su bili Amer Muftić i Toni Ramljak (Aladža Sarajevo) te Irhad Bušatlić (Željezničar Sarajevo) i Ćustović (Spin 2012).

U konkurenciji ženskih dublova trijumfovale su Emina Hadžiahmetović i Snežana Marković iz Spina 2012, koje su s 3:1 porazile Doru Ćosić (CM Vitez) i Džanu Biogradliju (Spin 2012). Treće su mjesto podijelile Belma Bušatlić i Alemka Hasečić (Aladža Sarajevo) te Maja Gnjatić (Prijedor) i Harisa Mešetović (Hašim Spahić Ilijaš).

U konkurenciji mješovitih dublova bh. prvaci su Armin Aličić (Vogošća) i Belma Bušatlić (Aladža), koji su s 3:2 porazili Edina Konjića (Mladost Zenica) i Sanju Erceg (Prijedor). Treće su mjesto podijelili dublovi Ivan Bobaš/Dora Ćorić (CM Vitez) i Damjan Marković (Preućica Foča) i Snežana Marković (Spin 2012).

Na ovogodišnjem prvenstvu, čiji je organizator bio Stonoteniski klub Mladost iz Zenice, nastupilo je 60 seniora i 20 seniorki iz 22 kluba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.