Večeras finale

Liverpool se bori za sedmi, a Real za 14. trofej Lige prvaka

real liverpool ss yt

Posljednji trofej je Real uzeo upravo protiv Liverpoola 2018. godine

Liverpool i Real Madrid večeras od 21 sat na Stade de Franceu u Parizu igraju finale Lige prvaka. Liverpool je grupnu fazu završio na prvom mjestu, dok je u nokaut-fazi izbacio milanski Inter, Benficu i Villarreal. Real je također osvojio svoju skupinu, nakon čega je na nevjerojatne načine prošao drugu fazu. U osmini finala pobijedio je PSG, u četvrtfinalu Chelsea, a u polufinalu Manchester City.

Liverpool je šest puta osvojio Ligu prvaka, dok je madridski klub rekorder s 13 naslova. Posljednji je Real uzeo upravo protiv Liverpoola 2018. godine, kada je s 3:1 nadigrao engleskog prvoligaša u Kijevu, u utakmici zapamćenoj po dvojbenom startu Sergija Ramosa nad Mohamedom Salahom te pogreškama golmana Lorisa Kariusa. Osim toga, osvajao je LP i 2014., 2016. i 2017. godine.

Liverpool je pak do svojeg šestog trofeja LP-a stigao 2019. godine. Tada je sastav trenera Jürgena Kloppa s 2:0 bio bolji od Tottenhama, što je jedina Liga prvaka koju je njemački stručnjak osvojio. Ancelotti ih, s druge strane, ima tri: dvije s Milanom i jednu s Realom.