Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šesti uzastopni poraz

Liverpool tone sve dublje, s Anfielda je i fenjeraš odnio puni plijen

Ekipi Jürgena Kloppa sada prijeti još veći pad na tabeli engleske Premier lige

Fulham je u 27. kolu Premier lige pobijedio na gostovanju kod Liverpoola 0:1 golom Marija Lemine i nanio aktualnom prvaku šesti uzastopni poraz na Anfieldu.

Klopp je napravio čak sedam promjena u odnosu na poraz protiv Chelseaja, ali ni to im nije pomoglo da dobro uđu u utakmicu. Fulham je cijelo prvo poluvrijeme, pretežito preko Lookmana na lijevoj strani, stvarao dosta problema, no činilo se da će se na predah otići bez pogodaka. Ipak, Mario Lemina u 45. minuti krade loptu Salahu na rubu Liverpoolovog šesnaesterca i sjajno pogađa dalji ugao Alissonovog gola za 0:1.

Liverpool se malo pribrao u drugom dijelu i bio opasniji, dok se Fulham više fokusirao na odbranu. Najbliži pogotku su bili Jota i Mane, ali Portugalčev pokušaj u 48. minuti odlično je zaustavio vratar Areola, a Senegalac je u 70. minuti pogodio stativu.

Ekipi Jürgena Kloppa sada prijeti još veći pad na tabeli engleske Premier lige, dok se Fulham bodovno izjednačio s Brightonom na 17. mjestu i nada se da će se izvući iz zone ispadanja. Treba istaknuti da je ovo čak sedmo uzastopno gostovanje Fulhama na kojem nije izgubio.