Liverpool u problemima: Povrijeđeni Salah, Mane, Keita i Van Dijk

liverpool

Pauza zbog odigravanja utakmica reprezentacija Liverpoolu je donijela mnogo problema. Mohamed Salah, Sadio Mane, Naby Keita i Virgil van Dijk, veoma važni igrači “redsa”, povrijedili su se na utakmicama reprezentacija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Keitu, koji je povrijedio zadnju ložu igrajući u ponedjeljak za Gvineju u gostima kod Ruande, danas čekaju detaljni ljekarski pregledi nakon čega će se znati koliko duga pauza ga čeka.

Salah je, pak, zamijenjen u petak tokom utakmice Egipat – Svaziland nakon što je osjetio bol u butnom mišiću. Mane je na utakmici Senegal – Sudan, igranoj u ponedjeljak, slomio palac lijeve ruke. No, iz kluba sa Anfielda još uvijek nisu objavili da li će ubojiti napadački dvojac biti spreman za subotnji gostujući duel Premier lige protiv Huddersfield Towna.

U nizu loših vijesti stigla je još jedna iz tabora holandske reprezentacije. Van Dijk je u subotu odigrao sjajnu utakmicu u velikom trijumfu Holandije nad Njemačkom rezultatom 3:0. Čak je bio i jedan od strijelaca, ali je prema riječima selektora Ronalda Koemana dio utakmice odigrao s dva slomljena rebra zbog čega je propustio sinoćnji prijateljski ogled s Belgijom. Koeman je kazao i da će se defanzivac zdrav vratiti u Liverpool.

Ono što menadžera Jurgena Kloppa dodatno može brinuti jeste i povreda koju je James Milner dobio u susretu s Manchester Cityjem uoči reprezentativne pauze. Kao i Keita, i Milner ima problem s zadnjom ložom, ali se u klubu nadaju da će biti spreman do subote.

Nakon osam odigranih kola u Premier ligi Liverpool je na trećem mjestu s 20 bodova, koliko imaju i lider Manchester City te drugoplasirani Chelsea.