Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premiership

Liverpool uprkos Salahovim majstorijama nije uspio savladati Manchester City

mo-salah

Liverpool je do nove prednosti stigao majstorijom Mohameda Salaha. Egipćanin je prošao tri protivnička igrača, sjajnom varkom tijela izbacio Laportea, a zatim “slabijom” desnom nogom poslao neodbranjiv šut u gol Edersona

Fudbaleri Liverpoola i Manchester Cityja odigrali su derbi susret sedmog kola Premiershipa na Anfieldu. Sjajna utakmica završena je bez pobjednika rezultatom 2:2.

Manchester City je bio mnogo konkretnija i bolja ekipa na terenu u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo bez pogodaka. Iako je City imao nekoliko dobrih situacija pred golom protivnika, mreže su mirovale.

Ipak, derbi je opravdao očekivanja u drugih 45 minuta susreta. Sadio Mane je u 59. minuti susreta na fantastičnu asistenciju Mohameda Salaha postigao pogodak za vodstvo Redsa, ali je samo deset minuta kasnije Foden poravnao i vratio stvari na početak.

Liverpool je do nove prednosti stigao majstorijom Mohameda Salaha. Egipćanin je prošao tri protivnička igrača, sjajnom varkom tijela izbacio Laportea, a zatim “slabijom” desnom nogom poslao neodbranjiv šut u gol Edersona.

Salahovu majstoriju možete pogledati OVDJE.

Ipak, Manchester City je do novog poravnanja stigao u 81. minuti susreta, kada je mrežu Alissona pogodio De Bruyne, te se rezultat do kraja nije mijenjao.