Community Shield

Liverpool uzeo prvi trofej u novoj sezoni

New Project (29)

Konačan rezultat postavio je Nunez u 94. minutu kada je, poslije asistencije Robertsona glavom, poslao loptu iza leđa Edersona

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su danas u Leicesteru ekipu Manchester Cityja sa 3:1 i tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni, u 100. jubilarnom finalu Community Shielda. Liverpool je na King Power stadionu poveo u 21. minutu golom Trenta Alexander-Arnolda, izjednačio je Julijan Alvarez u 70. minutu, a pobjedu “crvenima” donijeli su je Mohamed Salah sa penala u 83. i Darwin Nunez u 94. minutu.

Izabranici Jurgena Kloppa su u 21. minutu nagrađeni za inicijativu na početku meča. Mohamed Salah je vratio loptu do Alexander-Arnolda koji je sjajno šutirao sa petnaestak metara i savladao Edersona.

U nastavku meča je bilo prilika na obje strane, City je imao veći posjed lopte i više udaraca ka golu protivnika, ali se rezultat nije mijenjao sve do 70. minuta.

U tom 70. minutu Alvares je poslije velike gužve pred golom Liverpoola postigao gol koji je prvo poništen zbog ofsajda, ali je sudija poslije konsultacija sa VAR-om promijenio odluku.

Ključan trenutak utakmice dogodio se desetak minuta kasnije. Poslije centaršuta Salaha, Nunez je šutirao glavom, a lopta je na putu ka golu zakačila ruku Rubena Diaza. Sudija Craig Pawson je ponovo konsultovao VAR nakon čega je pokazao na bijelu tačku, a Salah je bio precizan za novo vodstvo Liverpoola.

Konačan rezultat postavio je Nunez u 94. minutu kada je, poslije asistencije Robertsona glavom, poslao loptu iza leđa Edersona.

Nova sezona u Premiershipu počinje narednog vikenda. Liverpool će novu sezonu početi gostovanjem Fulhamu, dok će City odbranu titule započeti protiv West Hama takođe u gostima.