Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo i mostar

Nakon susreta s Benjaminom Karić španski premijer sreo se i sa Mariom Kordićem

sanchez karic1 (1)

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je tokom kratkog sastanka u subotu u Gradskog vijećnici španskom premijeru Pedru Sanchezu poklonio monografiju “Mostar u slici i riječi” te ključeve Grada Mostara

Gradonačelnica Benjamina Karić je sa zamjenicom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirelom Džehverović i gradskim vijećnikom Nihadom Ukom poželjela dobrodošlicu u Sarajevo i Vijećnicu predsjedniku Vlade Kraljevine Španije Pedru Sánchezu.

– Ovo je bila izvanredna prilika da se u ime Grada i građana Sarajeva zahvalim prijateljima iz Španije na značajnoj podršci u obnovi Vijećnice, koja je ponovo ‘rođena’ 9. maja 2014. godine, na Dan Evrope i pobjede nad fašizmom – istakla je Karić.

Gradonačelnica Sarajeva i španski premijer izrazili su uvjerenje u unaprijeđenje bilateralnih veza između BiH i Kraljevine Španije, te bh. prijestolnice sa pobratimskim gradovima Madridom i Barcelonom.

– Želimo da zajedno gradimo i svjedočimo boljoj i prosperitetnijoj evropskoj budućnosti – objavljeno je na web stranici Grada Sarajeva.

Gradonačelnik Mostara španjolskom premijeru poklonio ključeve Grada i monografiju

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je tokom kratkog sastanka u subotu u Gradskog vijećnici španskom premijeru Pedru Sanchezu poklonio monografiju “Mostar u slici i riječi” te ključeve Grada Mostara.

Kordić i Sanchez su prethodno položili vijence ispred spomenika poginulim španskim vojnicima na najvećem trgu u Mostaru.

Najveći mostarski trg od 1995. godine nosi ime Španski trg u čast 21 španskom vojniku, koji su poginuli od 1992. do 1995. u redovima međunarodnih vojnih snaga u mirovnoj misiji u Bosni i Hercegovini. Nakon što je Trg u potpunosti rekonstruisan i obnovljen, španskim vojnicima podignut je spomenik.

Španski premijer posjetio je i Stari grad u Mostaru gdje je prisustvovao skoku sa Starog mosta. On se tom prilikom zanimao i za kulturnu ponudu ovoga grada, a razgovarao je i s organizatorima Open city festivala u Mostaru.