SHOWbuzz

Konjic

Sarajlija Dino Bajrić pobjednik “Skokova u Kazan”

30/07/2022

Skokovi su se izvodili u Neretvu na mjestu koje se od davnina naziva Kazan

Sarajlija Dino Bajrić pobjednik je manifestacije “Skok u Kazan”, XX međunarodnog takmičenja u ekstremnim skokovima u vodu, koje je u subotu održano na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu.

Drugo mjesto pripalo je Konjičaninu Danku Dangubiću, a treće je bio Edvaldu Krniću iz Crne Gore.

– Uspjeli smo zahvaljujući podršci Grada Konjica, a na inicijativu gradonačelnika Osmana Ćatića, ponovo pokrenuti ovu priču s ciljem da obnovimo ovu konjičku tradiciju. Drago nam je da se nakon pet godina na plaži Stari Pazar u Konjicu okupio veliki broj posjetitelja, zaljubljenika u ekstremne skokove u rijeku Neretvu. Konjic je još jednom pokazao da je spreman organizirati velike sportske događaje – kazao je Elmir Miro Hadžialić, organizator manifestacije “Skok u Kazan”.

Skokovi su se izvodili u Neretvu na mjestu koje se od davnina naziva Kazan. Kazan je dimenzija 2×2 i dubine 2 metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike.

Natjecanje na kojem je nastupilo 18 skakača iz BiH, Srbije i Crne Gore održano je u sklopu manifestacije “Konjičko kulturno ljeto”, odnosno Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH”, saopćili su organizatori.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.