Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"mudre misli"

Špirić smatra da je opoziciji u RS bolje da izgubi nego da pobijedi

nikola spiric (1)

Špirić tvrdi da birači Dodika vide kao zaštitnika RS i srpskih nacionalnih interesa i harizmatičnog čovjeka iz naroda sa velikim autoritetom koji svakome smije reći šta misli

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ustvrdio je danas da je opoziciji iz bh. entiteta Republika Srpska bolje izgubiti od Milorada Dodika i Željke Cvijanović na izborima nego pobijediti “uz pomoć stranaca i političkog Sarajeva”.

– Iako predizborna kampanja još faktički nije ni počela, različite domaće i međunarodne organizacije sondirajući javno mjenje izlaze sa profilima favorita pobjednika – tvrdi Špirić.

Špirić tvrdi da birači Dodika vide kao zaštitnika RS i srpskih nacionalnih interesa i harizmatičnog čovjeka iz naroda sa velikim autoritetom koji svakome smije reći šta misli.

Još je ustvrdio da njegovog stranačkog šefa krase veliko iskustvo i mudrost, te odlučnost u donošenju odluka i upravljanju državom.

– Sa druge strane je Јelena Trivić kojoj se zamjera neiskustvo, te arogantno i drsko ponašanje bez pokrića – tvrdi Špirić.

Prema njegovim riječima, kao njena loša strana, navodi se stranka kojoj pripada, te ljudi iz njenog okruženja, kao i njena saradnja sa strancima i slaba borba za nacionalne interese.

– Ukratko, žena bez šanse, kako je vide – tvrdi Špirić.

Kada je riječ o trci za člana Predsjedništva BiH iz RS, Špirić tvrdi da ispitanici daju ubjedljivu pobjedu Cvijanovićevoj nad Mirkom Šarovićem kod koga, kako tvrdi, “primjećuju odsustvo liderstva i malokrvnost u zastupanju interesa RS u Sarajevu i prevelika servilnost prema strancima”. Špirić nije naveo o kojim se anketama ili istraživanjima javnog mnjenja radi.

– Ove ankete i procjene su upravo na tragu onoga o čemu dugo govorim i upozoravam da je bolje izgubiti od Milorada Dodika i od Željke Cvijanović, nego pobijediti uz pomoć stranaca i političkog Sarajeva, još samo da to opozicija shvati – zaključio je Špirić.