Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool više od 60 godina nije stradao kao prošlog vikenda

steven gerrard oprostaj

Steven Gerrard nikada u 17 godina igranja za seniorsku ekipu Liverpoola nije izgubio s više od četiri gola razlike, sve do posljednje utakmice ove sezone i gostovanja kod Stokea.

Tim sa Britanija stadiona Redse je zgazio sa 6:1 u posljednjem prvenstvenom kolu.

[pull_quote_right]Najteži Liverpoolov prvenstveni poraz još od 11. decembra 1954.[/pull_quote_right]

Šest dana prije 35. rođendana i neposredno pred odlazak u LA Galaxy, Gerrard se sigurno nije nadao takvom rastanku s Liverpoolovim dresom.

Nedjeljni debakl, koji je svojim golom malo ublažio upravo Gerrard, što su svi gledatelji na stadionu Britanija pozdravili pljeskom i ovacijama, najteži je Liverpoolov prvenstveni poraz još od 11. decembra 1954., kada je tada, kao drugoligaš, nastradao od Birminghama 1:9.

Nakon utakmice Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers je kazao:

“Napravili smo previše pojedinačnih i odbrambenih grešaka. Lako su nas svladavali i nismo se dovoljno borili. U prvom poluvremenu igrali smo vrlo, vrlo jadno. Znali smo da nas na ljeto čeka veliki posao, a današnji rezultat to i pokazuje. Moramo biti puno bolji nego što smo bili u zadnja dva mjeseca. Izvinjavam se navijačima na ovakvoj utakmici i obećavam da ćemo neumorno raditi kako bi sljedeće sezone bili bolji”, poručio je Rodgers.

http://www.dailymotion.com/video/x2rb85h_stoke-city-6-1-liverpool-all-goals-highlights-24-05-2015_sport#from=embediframe