Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Genijalan trenutak

Liverpoolov “mangup” objasnio potez kojim je zadivio cijeli svijet (VIDEO)

arnold

Nakon susreta, Alexander-Arnold je objasnio kako je vidio tu situaciju

Liverpool ima puno junaka nakon sinoćnje nestvarne pobjede protiv Barcelone na Anfieldu. Poslije poraza u Španiji od 3:0, Redsi su imali isto vodstvo već u 56. minuti nakon drugog pogotka na utakmici Georginio Wijnalduma.

Domaćini su jurnuli po četvrti, ali već se igrala 79. minuta. Polako su svi već počeli razmišljati o produžecima, a onda je desni bek Liverpoola Trent Alexander-Arnold majstorskim potezom riješio utakmicu. Primijetio je nonšalanciju u igrače Barcelone prije kornera koji su samo gledali kako pronalazi Divocka Origija koji posprema za svoj drugi gol na utakmici, konačnih 4:0 i opću ludnicu na Anfieldu.

Nakon susreta, Alexander-Arnold je objasnio kako je vidio tu situaciju.

“Čisti instinkt. Jedan od onih trenutaka kada vidiš priliku. Nismo radili na tome tokom treninga. Vidio sam da je Divock ostao sam i pospremio je na kraju loptu u mrežu. Malo je išla brzo prema njemu, ali on je top igrač. Zabio je dva gola večeras i svi će pamtiti ove trenutke”, rekao je mladi Englez.

Sjajnog beka nakon utakmice pohvalio je i njegov menadžer Jurgen Klopp.

“Genijalni trenutak. U tom trenutku uopće nisam vidio tko je izveo korner i ko je zabio. Odigralo se sve prebrzo za mene. Sada kada sam ponovno pogledao mogu samo reći da je to bilo nevjerovatno. Dva igrača povezala su se u tom trenutku. Genijalno”, rekao je Klopp.

Arnolde, magnup si! To što si napravio je potez decenije u nogometu (VIDEO)