liga prvaka

Liverpoolov rezervni štoper jednim potezom osramotio Ibru i njegovog saigrača

liverp

Liverpoolov štoper hladnokrvno je dohvatio loptu i onda strašnim lažnjakom u maniri Johanna Cruyffa izbacio iz igre obojicu

Liverpool je sinoć na San Siru pobijedio Milan 2:1 i izbacio ga iz Europe.

Domaćini su poveli u 29. minuti golom Tomorija, ali je Liverpoolova kombinovana ekipa do poluvremena izjednačila golom Salaha i onda potpuno okrenula u 55. preko Divocka Origija. Liverpool je potpuno dominirao cijelu utakmicu, a koliko su Englezi trenutačno drugi svijet za Milan najbolje je oslikala situacija iz 69. minute.

Ibrahimović je primio loptu na rubu šesnaesterca i spustio je suigraču kojemu je ona pobjegla i odbila se u noge rezervnom Liverpoolovom defanzivcu Nathanielu Phillipsu, kojemu je to bio peti nastup u Ligi prvaka u karijeri. Phillipsu je lopta malo pobjegla i onda su na njega poput terijera nasrnuli Ibrahimović i Franck Kessie.

No, Liverpoolov štoper hladnokrvno je dohvatio loptu i onda strašnim lažnjakom u maniri Johanna Cruyffa izbacio iz igre obojicu. Ibrahimović je ostao na krivoj nozi, a Kessie, igrač za kojeg Milan traži 60 miliona eura, doslovno se otkotrljao nekoliko metara. Phillips je potom loptu mirno iznio i odigrao Origiju u kontru.

Sjajni potez možete pogledati na sljedećem linku.

Phillipsov sjajni nastup nakon utakmice komentarisao je i Klopp.

“Potez utakmice, kažete? Ono je bilo nevjerovatno, pričali smo o tome odmah u svlačionici nakon utakmice. Odigrao je fantastično”, rekao je Liverpoolov trener.